Marina Kurteš najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo

11.03.2022. 21:23
0
IZVOR: Katera

Za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo u 2021. godini izabrana je Marina Kurteš, član Karate kluba „Slavija“.

Kurteš je istakla da je dobijeno priznanje velika nagrada za njen dosadašnji trud i rad, ali i motivacija za dalje uspjehe.

- Godina iza mene je bila dobra, rezultati su bili tu. Najznačajnija medalja mi je seniorska državna zlatna medalja kao i ona sa balkanskog prvenste, te učešće na svjetskom seniorskom prvenstvu – istakla je Kurteš.

Govoreći o nastavku sportske godine, ona je istakla da je narednih dana očekuje državno seniorsko prvenstvo od kojeg zavisi njeno učešće na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Slika

Foto: Katera

Za najuspješniji sportski klub na večerašnjoj svečanoj manifestaciji proglašen je Džiju-džicu klub „Slavija“.

Danijel Blažić, direktor i trener u ovom klubu, istakao je da su u protekloj godini članovi ovog kluba osvojili 136 medalja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, jadransku ligu i mnoga druga priznanja.

Drugoplasirani sportista opštine je Uroš Mačar iz Džudo kluba „Randori“, a trećeplasirani je Lazar Matić iz Džiju-džicu kluba „Slavija“.

Za najuspješnijeg trenera za 2021. godinu izabran je Dejan Vukadin iz Karate kluba „Slavija“, koji je istakao da ovaj klub od svog osnivanja bilježi uspjehe.

- Drago mi je što sam dobio ovo priznanje jer u opštini Istočno Novo Sarajevo postoji mnogo vrhunskih trenera. Siguran sam da ću opravdati povjerenje onih koji su me odabrali za ovu nagradu – istakao je Vukadin.

Slika

Foto: Katera

Priznanje „Goran Ivanković“, koje se tradicionalno uručuje za poseban doprinos razvoju sporta, dodijeljeno je Draganu Bjelici iz Akademije sporta "Slavija". Priznanje za sportskog radnika dodijeljeno je Boži Bobiću iz Džiju- džicu kluba "Slavija".

 

Za najperspektivnije sportiste u 2021. godini izabrani su: Isidora Drašković, ŽOK Slavija, Nina Rajak, DžDžK "Slavija", Natalija Kovačević Džudo klub Lunako, Dunja Grubačić, Džudo klub Slavija, Nataša Mutabdžija Atletski klub "Istočno Sarajevo", Kalina Maksimović Mačevalački klub "Romanija", Akademija sporta "Slavija" Slobodan Vučinić, Stefan Škiljević, Džudo klub "Slavija", Uroš Bojanić, DžDžK "Slavija", Jan Marković, Džudo klub "Randori", Stefan Pejičić OKK "Slavija", Lazar Draškić Sportski klub "Tempo", Jovan Andrić RK "Slavija", Danilo Elčić KMF "Tango", Luka Ćuković, Karate klub "Slavija", Nikola Mrković Šahovski klub "Slavija".

Po granama sporta najuspješniji su: Aleksandar Raonić, KK "Slavija", Davor Bujak DžDžK "Slavija", Darko Topalović Džudo klub "Randori", Ognjen Gazdić Džudo klub "Slavija", Simon Mrda RK "Slavija", Maja Jasila OK "Slavija", OKK Slavija Darko Damjanović, Milenko Grujić ŠK "Slavija", Dario Avenija Mačevalački klub "Romanija", trener Božo Bobić DžDžK "Slavija".

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 29m
    1