Milačić: Niko u istoriji civilizacije nije dobio bitku protiv Boga

24.07.2020. 11:33
0
IZVOR: Srna

Pitanje crkvene imovine je samo površinski odraz onoga što crnogorski predsjednik Milo Đukanović i njegovi mentori žele, a to je iskorjenjivanje srpskog nacionalnog duha i identiteta koji je vijekovima stvarao duh iskonske i prave Crne Gore, ističe predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

-Zato je ovo referendum u našem biću, zbog toga je ovo početak Đukanovićevog kraja jer niko u istoriji civilizacije nije dobio bitku protiv Boga. Zato se ovaj izbor pred nama na ovim izborima ne završava izbornog dana, već tog dana počinje jer je riječ o velikom istorijskom procesu- rekao je Milačić za "Politiku".

Na konstataciju da predstojeće izbore mnogi upoređuju sa referendumom o samostalnosti Crne Gore, Milačić navodi da je ovo mnogo više referendum nego 2006. godine, jer je tada odlučivano o politici i teritoriji, a danas se odlučuje o nečem mnogo važnijem - o duši i duhu savremene Crne Gore.

On naglašava da udar na Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ kao temeljni stub duhovnosti, identiteta i bića Srba, ali i svih pravoslavaca na ovim prostorima, nije bio moguć u Srbiji i Republici Srpskoj, pa je poligon za rastakanje Crna Gora.

-To je borba današnjih antisrba protiv onog srpskog u njima, prethodnih godina i decenija- ističe Milačić.

On kaže i da je pandemija virusa korona potpuno skinula masku sa Đukanovićevog lica u pogledu odnosa sa Srbijom.

-U Đukanovićevoj propagandi Srbija je kriva za sve od Kosovskog boja naovamo, pa zašto ne bi bila i za boj protiv korone, koju crnogorska vlast uveliko gubi zato što je primat postavila na partijskom, a ne stručnom kriterijumu- navodi Milačić.

On smatra da sa takvom duboko nedemokratskom vlašću nije moguće ozdravljenje odnosa Crne Gore sa Srbijom, Rusijom i cijelim svijetom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila
Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH Zemljotres u Crnoj Gori, osjetio se i u BiH
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    18h 54m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    20h 5m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    21h 31m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    21h 36m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    21h 4m
    0