Mitropolit Amfilohije: Neka me hapse, odavno su u ratu sa Bogom

23.04.2020. 17:53
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se na poziv tužilaštvu zbog prisustva sahrani istoričaru Vladi Jovićeviću može odazvati tek poslije ponedjeljka, 27. aprila, i to jedino na Cetinju, te ocijenio da je ova crnogorska vlast objavila rat Bogu i Crkvi koja je stvarala tu državu.

Mitropolit je, povodom poziva da se on i lider DF-a Andrija Mandić jave tužilaštvu pod prijetnjom hapšenja zbog prisustva sahrani istoričaru Vladi Jovićeviću, poručio je nalogodavcima da se ne može odazvati odmah jer ima obaveze.

- Ovo što se desilo je priča za sebe, jer na groblju nikog nije bilo, osim njegova tri sina, supruga, kaluđeri, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, Andrija Mandić i ja. Svi na propisanom odstojanju - rekao je mitropolit Amfilohije.

Na pitanje "Večernjih novost" da li očekuje represivniji odgovor nadležnih, mitropolit Amfilohije je poručio da mogu da ga hapse i da vlast Crne Gore može da radi šta hoće i kako hoće.

- Ja sam, ipak, mitropolit Crne Gore i to Mitropolije koja je rodila Crnu Goru, onu pravu, petrovićevsku, izvornu Crnu Goru - rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da ova crnogorska vlast, neka što sebe bruka, nego bruka i Crnu Goru pred međunarodnom javnošću, svojim bezakonjem i ponašanjem.

- Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu - rekao je mitropolit Amfilohije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ministar kulture i medija Crne Gore zabranila podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju Ministar kulture i medija Crne Gore zabranila podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju
Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne Gore! Odgovor kralja Petra knjazu Nikoli 1904: Da živi tast moj, da živi srpski narod junačke Crne...
Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom
Najčitanije
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    14h 38m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    17h 1m
    2
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    18h 24m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    7h 40m
    0
  • Pale: Na humanitarnoj večeri za Milana Madžgalja prikupljeno 10.000 KM
    12h 29m
    0