Mjesec pritvora za osam osumnjičenih za trgovinu drogom

17.11.2023. 15:47
0
IZVOR: srna.rs

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je pritvor od mjesec dana za osam lica uhapšenih u akciji "Kode" osumnjičenih za trgovinu drogom, čime je protivpravno stečena imovinska korist od 2.750.000 KM.

Pritvor je određen licima čiji su inicijali B.R, B.M, D.B, A.H, D.C, E.M, I.C. i D.P. zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih naprava i krivično djelo prikrivanje, saopšteno je iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Prema osumnjičenima Đ.C. i P.S. određene su mjere zabrane napuštanja boravišta, te zabrana putovanja van granica BiH i one će trajati dok bude bilo potrebe, najduže do pravosnažnosti presude, ako osumnjičenima ne bude izrečena kazna zatvora, odnosno najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne, ako im bude izrečena zatvorska kazna.

Na ovo rješenje dozvoljena je žalba u roku od 24 časa, koja ne odgađa njegovo izvršenje.

Policijska akcija "Kode", koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom "Skaj" aplikacije, usmjerena je protiv grupe lica osumnjičenih da su duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droge i tako protivpravno stekla imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 6m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 50m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 3m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 17m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 9m
    0