Mladi atletičari sa Sokoca osvojili tri medalje

09.05.2022. 18:28
0
IZVOR: srna.rs

Mladi atletičari sa Sokoca osvojili su dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na finalnom takmičenju Malih olimpijskih igara Republike Srpske u Trebinju.

Profesor Danilo Tadić iz Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" rekao je Srni da je zlatnu medalju u trci na 1.000 metara osvojio Luka Kezunović, koji je ovim rezultatom prijatno iznenadio jer se kao učenik prvog razreda u finalu takmičio sa starijim srednjoškolcima.

Mihajlu Memedoviću pripala je srebrna medalja u trci na 100 metara, a zapažen rezultat u ovoj disciplini imao je i učenik iz iste škole Stefan Radonja, koji se plasirao na peto mjesto.

Nastavnik Suzana Arbinja iz Osnovne škole Sokolac rekla je Srni da je učenica ove škole Tamara Tošić osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle i postala prvak Srpske u ovoj disciplini u svojoj kategoriji, te dodala da se od ove mlade atletičarke to i očekivalo jer je i do sada bilježila odlične rezultate na sličnim takmičenjima.

Arbinja je naglasila da je zadovoljna ukupnim nastupom učenika ove škole, tim prije što je među 16 osnovaca sa Sarajevsko-romanijske regije koji su se plasirali na finalno takmičenje u atletici Malih olimpijskih igara Srpske, šest takmičara bilo iz Osnovne škole Sokolac.

Iz Osnovne škole "Milan Ilić - Čiča Šumadijski" sa Han Pijeska na takmičenju u Trebinju učestvovala su dva učenika u bacanju kugle, ali su ovaj put ostali bez medalja.

U Trebinju je juče održano republičko finale u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, koje su jedan od prioritetnih projekata Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    18h 4m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    8h 45m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    18h 4m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    14h 18m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    4h 57m
    0