Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave sutra na čelu Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu

12.06.2024. 10:51
0
IZVOR: katera.news

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sutra će u Istočnom Novom Sarajevu predvoditi Spasovdansku litiju u kojoj će biti pronesene mošti Svete Tekle i Svetog sveštenomučenika Varnave Hvostanskogkog.

Svečana litija, povodom slave opštine Istočno Novo Sarajevo i Parohije lukavičke - praznika Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana, krenuće u 18.00 časova sa Trga Srbije.

Srpska pravoslavna crkvena opština i Parohija lukavička u Istočnom Novom Sarajevu, uz blagoslov mitropolita Hrizostoma, pozvala je vjerni narod da učestvuje u velikoj slavskoj litiji.

- U velikoj svečanoj Spasovdanskoj litiji biće pronesene mošti Svete Tekle i Svetog sveštenomučenika Varnave Hvostanskog - naveli su iz Hrama Hrista Spasitelja u Istočnom Novom Sarajevu.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca
Najčitanije
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    18h 55m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    19h 36m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    17h 30m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    17h 18m
    0
  • Kozarstvo Marku Nikoliću sve više prirasta srcu
    16h 29m
    0