Muče vas ujedi komaraca? Rješenje sigurno već imate u kuhinji

14.07.2023. 19:59
0
IZVOR: glassrpske.com

Ne postoji ništa tako izluđujuće kao svrab nakon uboda komarca. Međutim, postoji jefitno rješenje koje sigurno imate u svojoj kuhinji.

Iako ste odlučili da ne dodirujete izbočine koje vam prekrivaju ruke i noge, osjetićete lagano škakljanje koje će u jednom momentu prerasti u tako intenzivan svrab da ga je nemoguće zanemariti. Ako ste potrošili već dovoljno novca na masti i kreme za koje se čini da ne djeluju, nemojte više očajavati. Postoji jeftin sastojak za koji zdravstveni stručnjaci kažu da može smiriti vaš svrab, a vjerovatno ga već imate u kuhinji.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), sve što vam treba je malo sode bikarbone i vode. Jednostavno pomiješajte supenu kašiku praha s dovoljno vode da dobijete pastu i nanesite je na upaljeno mjesto za trenutno ublažavanje svraba.Trebali biste pričekati 10 minuta prije nego što ga isperete.

Međutim, prije nego što počnete s nanošenjem paste, CDC preporučuje da prvo učinite nekoliko stvari. Prvo morate oprati područje sapunom i vodom. Zatim stavite led na ugrizenu kožu na 10 minuta kako biste smanjili oticanje ili svrab. Nakon toga nanesite smjesu od sode bikarbone.

Komentari 0
Povezane vijesti
Medvjed ugrizao skijašicu Medvjed ugrizao skijašicu
Šest biljaka koje odbijaju komarce Šest biljaka koje odbijaju komarce
Muškarac kog je ujela zmija stabilnog zdravstvenog stanja Muškarac kog je ujela zmija stabilnog zdravstvenog stanja
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 20m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 33m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 27m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    4h 4m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 24m
    0