Na akciju se odazvalo oko 80 učenika Srednje škole "28. juni" (FOTO)

13.04.2022. 13:15
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Srednje škole „28. juni“, OO Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo i Službe za transfuziju krvi Bolnice „Srbija“ organizovali si još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Na akciju u Srednjoj škole „28. juni“ prijavilo se oko 80 učenika ove škole, izjavio je Sekretar Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo Milan Ristović.

-  Ovo je još jedna tradicionalna akcija koju sprovodi Crveni krst, a sve u cilju prikupljanja što više jedinica krvi. Zaliha ima dovoljnos, ali uvijek je akcenat na tome da krv trebada  čeka pacijenta, a ne pacijen krv – rekao je Ristović.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Dragan Čančar, koordinator Crvenog krsta Srednje škole „28. juni“, istakao je da su učenici pokazali veliko interesovanje, te da su svjesni da darivanjem krvi mogu nekome spasiti život.

-  Nadam se da će akcija uspješno proći i da će dati dobre rezultate. Čestitam svima koji su danas ušli u porodicu dobrovoljnih davalaca krvi, a rukovodstvo škole, profesori i učenici će nastaviti, kroz različite akcije, pomagati onima kojima je pomoć potrebna – zaključio je Čančar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici i profesori Srednje škole „28. juni“ autori najboljeg filma o Pupinu (FOTO) Učenici i profesori Srednje škole „28. juni“ autori najboljeg filma o Pupinu (FOTO)
Na humanitarnim turnirima prikupljeno 2.290 KM za Miloša Na humanitarnim turnirima prikupljeno 2.290 KM za Miloša
Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO) Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sara...
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    16h 46m
    0
  • Ko su izborni pobjednici u Srpskoj?
    19h 34m
    0
  • Svijet nije vidio "luđeg" diktatora
    19h 58m
    5
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    9h 56m
    2
  • U kući pronađeno beživotno tijelo žene
    17h 43m
    0