Na području PU Istočno Sarajevo nisu evidentirana krivična djela trgovine ljudima

01.08.2023. 13:41
2
IZVOR: srna.rs

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u ovoj i prošloj godini nisu evidentirana krivična djela trgovine ljudima, rečeno je danas na sastanku Regionalnog monitoring tima za borbu protiv trgovine ljudima.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Radomir Cerovina rekao je novinarima da je na sastanku razgovarano o realizovanim i planiranim aktivnostima svih subjekata koji se bave ovom problematikom.

On je dodao da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo organizovali ovaj sastanak povodom Svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima i u skladu sa akcionim planom Vlade Republike Srpske na osnovu kojeg su formirani regionalni monitoring timovi.

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Anica Vukadin naglasila je da problemom trgovine ljudima, osim tužilaštava i policijskih agencija, treba da se bave i nadležni sudovi kako bi se poslala jasna poruka da će se adekvatnim kaznama potencijalni počinioci odvratiti od činjenja ovog krivičnog djela.

- U tom smislu smo učestvovali na današnjem sastanku kako bi se u narednom periodu preduzele neophodne mjere radi preventivnog djelovanja i suzbijanja ove vrste krivičnih djela na području BiH, odnosno Republike Srpske, posebno imajući u vidu specifičnost žrtava ove vrste krivičnih djela - istakla je Vukadinova.

Osim predstavnika Policijske uprave i Okružnog javnog tužilaštva, na sastanku su učestvovali i predstavnici Centra za socijalni rad.

Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se s ciljem podizanja svijesti građana o mogućim vidovima trgovine ljudima i potrebi pravovremenog reagovanja prilikom uočavanja takvih pojava.

Rezolucijom Generalne skupštine UN 30. jul je ustanovljen kao Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Seljober 01.08.2023. 15:32
    Zar medu stranački prelasci ne spadaju u te kategorije?
  • Generic placeholder image
    Deki 01.08.2023. 15:20
    Koće se time baviti kad trgovina narkoticima cvjeta .
Povezane vijesti
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 53m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 37m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 22m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 21m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 27m
    0