Narednih dana promjenljivo oblačno

30.01.2023. 12:59
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj će narednih dana biti promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično sa sunčanim periodima, ali i sa susnježicom ili slabim snijegom, a na planinama i manjim porastom snježnog pokrivača, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno, a u istočnim predjelima će ponegdje padati slab snijeg.

Tokom dana će biti suvo i vjetrovito uz promjenljivu oblačnost i sunčane periode, na istoku i u centralnom pojasu oblačno mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom, a u višim predjelima i na planinama manji porast snježnog pokrivača.

Na jugu će biti pretežno sunčano i malo toplije.

Duvaće slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, lokalno na udare pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus sedam do minus jedan, na jugu do jedan, u višim predjelima od minus 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, prvog dana mjeseca februara ujutru će biti malo do umjereno oblačno i hladno uz mraz, a tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, poslije podne uz prolazno naoblačenje.

Jutarnja temperatura vazduha biće minus sedam do minus jedan, na jugu do jedan stepen u višim predjelima od minus deset, a dnavena od nule do osam stepeni, na jugu do 10 stepeni, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U četvrtak 2. februara ujutru će biti malo do umjereno oblačno i hladno.

Prije podne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, potom uz postepeno naoblačenje. Mjestimično će biti padavina na sjeveru i jugu dok se oko podne padavine očekuju u većini predjela.

U višim predjelima i na planinama očekuje se porast sniježnog pokrivača, dok su na jugu mogući lokalni pljuskovi.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do pet stepeni, u višim predjelima od minus pet, a dnevna od jedan do devet, na jugu do 12, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

U petak, 3. februara ujutru će na istoku i u centralnom pojasu biti oblačno, mjestimično sa susnježicom ili slabim snijegom, u višim predjelima i na planinama uz manji porast sniježnog pokrivača. Na jugu i zapadu biće pretežno vedro i hladno jutro.

Tokom dana padavine zahvataju i sjeveroistok zemlje, a do večeri prestaju. Na jugu i zapadu tokom dana promjenljivo sa sunčanim periodima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus šest, a maksimalna temperatura vazduha od jedan do devet, na jugu do 12, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada
Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša Sutra umjereno do pretežno oblačno, poslije podne kiša
Sutra sunčano i veoma toplo, temperatura do 29 stepeni Sutra sunčano i veoma toplo, temperatura do 29 stepeni
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 7m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 2m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 50m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 56m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 24m
    0