Naš grad bogatiji za jednog dječaka

18.11.2022. 08:40
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 41 pacijent.

„ViK“ Istočno Sarajevo, 

Prekid vodosnadbijevanja u ulicama Karađorđeva od broja 3 do broja 13 i u ulicama Nikole Tesle od broja 5 do broja  51, u periodu od 9.00 do 12 časova.

Kao razlog prekida vodosnabdijevanja navode proširenje vodovodne mreže.

Elektrodistribucija:

Višegrad,

 Zbog planiranih radova u TS 110/10/35 kV Višegrad organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

KO 10 kV Alhos, preduzeća: ”Privredni Preporod” i ”Unis-Usha” i lokalitet Vardište u periodu  od 10:00 do 11:00 časova.

KO 10 kV Župa, naselja: Gornja i Donja Crnča, Kalate, Sase, Mezalin, Omeragići, Vlahovići, Gostilja, Dubovo, Prelovska Rijeka, Pozderčići, Blace, Stari Brod i Klašnik u periodu  od 11:00 do 12:00 časova.

KO 35 kV Rogatica, naselja: Gornja Okolišta, Donja Lijeska, Kabernik, Gornja Lijeska, Kočarim, Crni Vrh i Han Brdo u periodu  od 12:00 do 13:00 časova.

KO 35 kV Rudo, kompletno područje opštine Rudo u periodu  od 13:00 do 14:00 časova.

Rudo,

 Zbog radova na 10 kV vodu Strgačina, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10:00 do 14:30 časova potrošačima u naseljima: Popov do, Resići, Obrvena, Kosovići, Dorići, Sokolovići, Mrsovo, Polimlje, Gaočići, Biševići, Grivin, Ravno Setihovo, Setihovo, Gornja i Donja Strmica, Omačina, Bare, Strgačina, Arbanasi, Grabovik, Bjeljevine, Zarbovina,  Radoželje, Pazalje, Podavrelo i Hunkovići.

Čajniče,

 Zbog radova na 10 kV vodu Bučova Čaira – Zaborak,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Brezovice, Tubrojevići, Staronići, Mostina, Marković kolo,  Glamočevići, Krč i kompletno područje MZ Zaborak.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedana djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 7 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale jednu intervenciju.

U Sokocu juče  je došlo do gašenja zapaljenog smeća u kontejneru u Ulici Cara Lazara, požar ugašen.

Kolovozi su jutros mokri i klizavi, magle ime u kotlinama, a povećana je i opasnost od odrona, dok su izmjene u saobraćaju aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Saobraćaj će danas u dva navrata privremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušić" u opštini Pale od 14.00 i 16.00 časova, u trajanju od pet do sedam minuta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje kiša, obilnija na zapadu.

Kiša će u prvom dijelu dana prvo padati na zapadu i jugu, a potom će postepeno zahvatiti većinu predjela. Najmanje kiše očekuje se na jugoistoku. U Hercegovini će biti vjetrovito, a u ostalim predjelima duvaće povremeno umjeren do jak vjetar.

Kasnije poslije podne i uveče padavine će slabiti i prestati tokom noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će u prvom djelu dana na jugu i zapadu biti umjeren do jak jugozapadni, u ostalim predjelima slab. Poslije podne i uveče u većini predjela očekuje se umjeren do pojačan zapadi i sjeverozapadni vjetar.

Maksimalna temperatura vazduha od 10 na zapadu do 16 na jugu i istoku, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Jutros je oblačno vrijeme, u većini predjela pada kiša, osim na istoku gdje nije bilo padavina, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica jedan, Han Pijesak četiri, Rudo pet, Foča, Višegrad, Sokolac, Srebrenica, Zenica i Gacko šest, Čemerno i Jajce sedam, Zvornik, Tuzla, Mrakovica, Nevesinje, Bileća i Kalinovik osam, Bijeljina, Novi Grad, Kneževo i Srbac devet, Banjaluka, Doboj, Gradačac, Mrkonjić Grad i Prijedor 10, Trebinje, Bihać, Livno i Šipovo 11, Sarajevo i Ribnik 12, Bugojno, Drvar i Mostar 13, te Neum 18 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa u Novom Gradu palo je 14 litara kiše po metru kvadratnom, u Prijedoru 13, a na Mrakovici 10 litara. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 0m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 2m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 55m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 0m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 3m
    1