Nemanja Majdov: “Medalja na Olimpijadi, ove ili dogodine, svejedno”

27.03.2020. 22:15
0
IZVOR: srpskainfo.com

Nemanja Majdov, najbolji srpski džudista, svjetski šampion i evropski vicešampion smatra da je odluka da se Olimpijske igre odgode dobra za sport, ali istovremeno će mnogim sportistima zakomplikovati život.

Moj cilj ostaje isti, medalja na Olimpijskim igrama, ali ne ove nego naredne godine – rekao je Nemanja Majdov najbolji srpski Džudista koji se trenutno nalazi u Istočnom Sarajevu.

- Meni je cilj medalja , postolje, takav sam, takav mi je mentalitet i na koje god takmičenje idem imam identične ciljeve. Međutim, ne opterećujem se ni rezultatom ni medaljom, ni sa čim na ovom svijetu što je materijalno. Mi ćemo da krenemo sa Božijom voljom, sa Božijom pomoći ćemo da uradimo sve što je do nas a ostalo je u njegovim rukama – rekao je Majdov.

Govoreći o odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta i Vlade Japana da se Olimpijske igre odgode Majdov je nedvosmisleno istakao da je to ispravna odluka, međutim, dodao je da će ona značajno poremetiti planove sportista.

- Ta odluka je ispravna i naravno da se slažem sa njom u potpunosti. Međutim, ona se definitivno ne slaže sa mojim planom jer smo tempirali formu za juli, ciljali smo da upravo tada budemo na vrhuncu. Ali s druge strane to je najveća svjetska smotra sporta, a sport se ne može porediti sa životima sportista i životima naših bližnjh. Šta je tu je, pomjeramo sve za narednu godinu, a ciljevi ostaju isti. Ova promena će imati veliki uticaj na karijere, dosta sportista je planiralo da završe karijere, u poznim su takmičarskim godinama, a što se mene tiče ja sam mlad i meni u tom smislu svejedno da li je to ova ili naredna godina – jasan je Majdov.

Slika

Srpski sportista dodaje da su olimpijske igre san svakog sportiste, i da se mnogi za ovaj događaj spremaju cijeli život.

- Četiri godine, jedan olimpijski ciklus se radi za normu, za plasman, a cijela karijera sportiste usmjerena je ka rezultatu na Olimpijskim igrama. Upravo zbog toga je ova odluka dobra jer većina sportista ne može da se sprema, svi su u karantinu. Olimpijada treba da bude skup na kojem će se pomjerati granice, gdje će svi doći maksimalno spremni, a u ovako to ne bi bio slučaj – rekao je Majdov.

U ovom trenutku Majdov je sigran učesnik Olimpijskih igara, a tek u narednom periodu će biti jasno da li će normiranje doživjeti određene promjene. Majdov je uvjeren da neće izgubiti status Olimpijca.

- Što se tiče džudoa još nije definisano šta će se dešavati u budućnosti ali kod nas se „siječe“ norma po bodovima, po rang listi. Ja sam drugi na svjetskoj listi trenutno, duboko sam u normi i mislim da neću imati problema ali meni je i cilj da budem u prvih osam radi boljeg žreba. Mislim da je odluka da se trenutno bodovi zalede ali videćemo još. Čekaćemo razvoj situacije, trenirati da održimo pripreme -

Trenira i u izolaciji

S obzirom na cjelokupnu situaciju plan priprema za naredni period nije poznat, ali Nemanja živi u ambijentu u kojem može da trenira čak i kad je u izolaciji.

- Nema plana priprema, sve je obrisano čeka se da se vidi kada će se situacija oko virusa smiriti. U kućnom ambijentu mi je teretana, mogu da treniram dva puta dnevno. Još se ne zna kada će biti novi termin Olimpijade, najviše bih voleo da bude početkom naredne godine, što se više odlaže sve je teže i teže. Svim sportistima motivacijama opada kada nemaju cilj – rekao je Majdov.

Slika

APEL: Ne izlazite iz kuće

Kao i većina drugih sportista, i Nemanja Majdov ima poruku za sve građane Republike Srpske.

- Još jednom ću reći, sport je jedno život je drugo. Ovo je borba svih nas zajedno, svakog pojednica, želim da što prije izađemo iz svega ovog. Protiv virusa korona se možemo izboriti samo ako na tome budemo radili svi zajedno i svi pojedinačno, da slušamo mere nadležnih, a mislim da su one na vreme poduzete. To je imalo veliki uticaj na suzbijanje virusa i sada je na svakom da bude disciplinovan. Pobijedićemo sigurno, što više budemo odgovorni pre će pobeda doći – poručio je Majdov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    10h 40m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    22h 13m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    21h 54m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    8h 54m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    6h 44m
    0