Nezaboravno veče za djecu sa poteškoćama u razvoju

04.12.2019. 09:52
0
IZVOR: Srna

Članovi Udruženja za pomoć djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju "Tračak nade" oduševili su fočansku publiku dobro uvježbanim koreografijama, pozitivnom energijom i radošću na tradicionalnoj priredbi povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Na humanitarnom koncertu "Drugarsku mi ruku pruži", koji je održan sinoć u Gradskom pozorištu, a za koji su se pripremali cijele godine, oni su plesali, pjevali i recitovali sa velikim žarom, a u jednoj od tačaka pokazali su i da su dobro ovladali vještinama karatea.

Njihova radost bila je neizmjerna i zato što su scenu podijelili sa drugarima iz Vrtića "Čika Jova Zmaj", osnovnih škola "Veselin Masleša", "Sveti Sava" i "Ustikolina", Osnovne muzičke škole, Srednjoškolskog centra i Srednje bogoslovske škole, Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta i KUD-a "Foča".

Član Udruženja "Tračak nade" Petar Maksimović kaže da je oduševljen reagovanjem publike.

-Bilo je prelijepo, uživali smo. Publika nas je pozdravila ovacijama, presrećan sam- rekao je Petar.

Volonter u Udruženju Duška Stanković, student Medicinskog fakulteta odsjeka Defektologija, kaže da studenti svakodnevno vježbaju sa "Tračkovcima" koreografije i igrokaze, te druge aktivnosti kojima oni jačaju samopouzdanje.

-Postali smo divni prijatelji, a oni su kao i sva djeca, puni ljubavi- navela je Stankovićeva.

Udruženje "Tračak nade" postoji od 2010. godine, a uspješno radi ponajviše zahvaljujući podršci opštine Foča.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je prisustvovao priredbi, istakao je da se svaka marka uložena u ovo udruženje višestruko isplati i da neće izostati podrška lokalne uprave njegovom daljem radu.

Predsjednik Udruženja "Tračak nade" Jelena Vilotić kaže da nastoje da u svom servis centru pruže što više raznovrsnih usluga djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima i članovima porodica.

-Okupljamo dobar tim stručnjaka koji sa našim korisnicima rade kroz individualne i grupne tretmane tako da roditelji osjećaju neku sigurnost, a i napredak kod svoje djece. Naš centar posjećuju djeca iz Foče, Ustikoline, Čajniča, Goražda, Višegrada, a imamo i mališane koji dolaze iz Ljubinja i Bileće- rekla je Vilotićeva.

Ona je dodala da će uskoro u servis centru početi da pružaju i uslugu neuro- fidbeka, posebne terapije iscjeljivanja mozga.

Na humanitarnom koncertu od prodaje ulaznica i priloga posjetilaca prikupljeno je 1.050 KM za rad Udruženja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    11h 47m
    0
  • Slani mafini
    21h 8m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    23h 3m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    20h 57m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    15h 26m
    3