Noćas i sutra ujutro jak vjetar, sutra kiša

14.11.2023. 14:43
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj će noćas i sutra ujutro duvati jak, ponegdje na udare olujni vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prognozirani su udari vjetra od 40 do 70 kilometara na čas.

Vjetar će oslabiti sutra do podneva.

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama je moguć slab snijeg, uz dnevnu temperaturu vazduha do 18 stepeni Celzijusovih.

Tokom noći sa utorka na srijedu počeće kiša koja će se premještati od sjevera ka jugu, a na visokim planinama će usljed pada temperature kiša kratko preći u susnježicu i snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana padavine će postepeno prestati od sjevera i djelimično će se razvedriti, a u večernjim časovima padavine će prestati u svim predjelima.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni, a dnevna od osam do 14, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 13.00 časova: Bjelašnica tri stepena, Čemerno osam, Gacko devet, Kalinovik i Rudo 10, Višegrad 11, Livno 12, Široki Brijeg 13, Bileća, Mrakovica i Mostar 14, Kneževo, Sokolac, Han Pijesak, Drvar i Sokolac 15, Trebinje, Mrkonjić Grad, Bugojno i Sarajevo 16, Stolac 17, Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Bihać i Neum 18, Novi Grad, Foča i Zenica 19, Prijedor i Srbac 20, Zvornik, Prijedor, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 21, Banjaluka i Doboj 22, Bijeljina 23 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra kiša i osjetno svježije Sutra kiša i osjetno svježije
Jutros sunčano, slijedi naoblačenje sa kišom i pljuskovima Jutros sunčano, slijedi naoblačenje sa kišom i pljuskovima
Naš grad bogatiji za dva stanovnika Naš grad bogatiji za dva stanovnika
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    11h 31m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    8h 3m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    13h 1m
    1
  • Na kongresu stomatologa operacija uživo i predavanja stručnjaka
    9h 10m
    0
  • Za tren do blistavog kupatila
    8h 27m
    0