Obrt u Podgorici: Crnogorci sada pozivaju Srbe da dođu

27.05.2020. 22:10
1
IZVOR: srpskainfo

Odluka o tome sa kojim će državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je danas premijer Crne Gore Duško Marković.

On je istakao da u toj odluci neće biti nimalo politike.

– Naš cilj je zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvijek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovdje ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspjehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora će spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspjele taj standard da ostvare – rekao je Duško Marković, odgovorajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da se Srbija uspješno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

– U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru – kazao je Marković, prenosi "Blic".

Prije dva dana premijer Crne Gore najavio je da će od 1. juna Crna Gora otvara granice sa državama u kojima je najviše 25 oboljelih na 100.000 stanovnika, odnosno sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Baja 27.05.2020. 23:39
    Pa u Sloveniji je više o 50 oboljelih na 100000 stanovnika.Ko je ovdje lud?
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 20m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 25m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 53m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 27m
    3
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 33m
    0