Održan koncert renomiranih muzičkih umjetnika iz Beograda

27.10.2021. 22:28
0
IZVOR: SRNA

Koncert dua violončelo-klavir profesora sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu Dejana Božića i Nataše Mitrović održan je večeras u prepunoj sali Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Božić je izrazio zadovoljstvo što se prvi put koncertom predstavio publici u Istočnom Sarajevu.

- Počastvovan sam što sam imao priliku da se predstavim kolegama jer sam od oktobra gostujući profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, ali i svojim novim studentima - rekao je Božić novinarima.

On je podsjetio da je u Sarajevu nastupio 1990. godine, kada je imao sreću da bude izabran kao predstavnik Jugoslovenske radio-televizije /JRT/ na Evrovizjiskom takmičenju u Beču.

- Od tada mi je Sarajevo u lijepom sjećanju. Večeras je drugi put da sviram zvanično - dodao je Božić.

Božić je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao student generacije, magistrirao na Državnoj visokoj školi za muziku u Trosingenu u Njemačkoj stekavši diplomu koncertnog soliste, a doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu

Mitrovićeva je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mirjane Šuice Babić. Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Makedoniji i SAD.

Publika u Istočnom Sarajevu imala je priliku da uživa u čelističkim djelima Debisija, Rahmanjinova, Dvoržaka i Šostakoviča.

Dekan Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Maja Žuža izrazila je zadovoljstvo koncertom muzičkih umjetnika iz Beograda.

- Božić je od ove akademske godine u svojstvu honoranog profesora angažovan na našoj Akademiji. Imamo smjer violončelo i veoma veliki odziv studenata na tom smjeru. Imali smo priliku da uživamo u koncertu ljudi koji iza sebe imaju blistave karijere - dodala je Žuža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koncert Borisa Režaka u Istočnom Novom Sarajevu Koncert Borisa Režaka u Istočnom Novom Sarajevu
Ruski omladinski ansambl oduševio građane Istočnog Sarajeva Ruski omladinski ansambl oduševio građane Istočnog Sarajeva
Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 0m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 55m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 49m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 58m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 8m
    0