Održan humanitarni koncert „Mi smo djeca neba“ za pomoć djeci sa Kosova i Metohije (FOTO)

03.12.2022. 19:39
0
IZVOR: katera.news

U Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert Mi smo djeca nebana kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i muzička sekcija Osnovne škole Petar Petrović Njegoš“.

Sekretar Opštinske organizacije Crveni krst Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da je dolazak djece iz Kosovske Kamenice dogovoren prije dvadesetak dana, a u ostvarivanju je pomogao Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, kao i Studentski centar u kojem su djeca smještena tokom boravka u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da su osnovci iz Kosovske Kamenice, zajedno sa vršnjacima iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, proveli nekoliko dana u igri i druženju, te da su bile organizovane i razna radionice.

Slika

Foto: katera.news

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov podsjetio je da je ovaj humanitarni koncert dio čvrste i neraskidive veza Srba i srpske djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske koja traje već više od deset godina kroz projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

- Od 2012. godine projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ povezao je mnogu djece, porodice, škole, opštine i gradove Republike Srpske sa srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji - rekao je on.

Posebnu zahvalnost iskazao je svim organizatorima večerašnjeg koncerta, ističući da su na taj način pomogli da se mališanima sa Kosova i Metohije pruži sloboda i prijateljstvo. Kako kaže, na ovaj način znaju da ih njihovi vršnjaci, ali i svi iz Republike Srpske, najbolje razumiju.

Arlov je podsjetio i na humanitarnu akciju koja traje do kraja decembra, kojim se skupljaju sredstva za ugradnju lifta u Dnevni centar „Podrži me - 9. januar“ za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Osim toga, kako navodi, sprovodi se i akcija „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“, kojom se za Novu godinu, Nikoljdan, te srpske praznike obezbjeđuju paketići za djecu na Kosovu i Metohiji.

- U akciji „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“ do sada je učestvovalo preko pedeset osnovnih škola, a posebno su se iskazale osnovne škole iz Sarajevsko-romanijske regije. Pet osnovnih škola sa tog područja je skupilo i uplatilo skoro 10. 000 KM, čime je obezbjeđena četvrtina planiranih sredstava – rekao je on.

Slika

Foto: katera.news

Mališani iz Kosovske Kamenice su izrazito srećni što su došli u, kako svi navode, sjajni grad i upoznali mnogo novih prijatelja.

- Drago mi je što sam došao u ovaj divni grad da se igram i veselim sa svojim vršnjacima koji su nas odlično prihvatili – rekao je Ognjen Ilić.

Slika

Foto: katera.news

Novi prijatelji i igra su najljepši dio ove posjete i za Teodoru Krstić iz sela Strelice.

- Našli smo nove drugare sa kojima se igramo i zabavljamo, baš mi je drago što su nas tako lijepo prihvatili - rekla je Teodora Krstić.

Koncert je organizovala Opštinska organizacija Crveni krst Istočna Ilidža, a sav prikupljeni novac namijenjen je za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Održan veličanstveni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“ (FOTO) Održan veličanstveni koncert sjećanja na upokojene članove SPD „Sloga“ (FOTO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 10m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    23h 40m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 54m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 11m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 41m
    0