„Oluja“ 20. februara u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

08.02.2023. 21:16
0
IZVOR: katera.news

Dugoočekivani film „Oluja“ o stradanju i protjerivanju više od 250.000 Srba iz domova u Krajini stiže u Istočno Sarajevo.

Film će biti prikazan u ponedjeljak, 20. februar, u dva termina – 17. 30 i 20. 00 časova.

Cijena ulaznice je 5 KM, a moguće ih je kupiti od ponedjeljka, 13. februara, u periodu 9. 00 do 17. 00 časova.

Drama o ratu, u trajanju od 156 minuta, ispričana iz ugla običnog čovjeka koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

- U želji da spriječi dalje napade na selo, gdje je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnijezdo odakle se napada selo. U toj bitci za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka Srbiji - naveli su iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

U režiji Miloša Radunovića, uloge igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović i Ivan Vujić.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    8h 56m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 11m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 2m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 29m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 21m
    0