„Oluja“ 20. februara u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

08.02.2023. 21:16
0
IZVOR: katera.news

Dugoočekivani film „Oluja“ o stradanju i protjerivanju više od 250.000 Srba iz domova u Krajini stiže u Istočno Sarajevo.

Film će biti prikazan u ponedjeljak, 20. februar, u dva termina – 17. 30 i 20. 00 časova.

Cijena ulaznice je 5 KM, a moguće ih je kupiti od ponedjeljka, 13. februara, u periodu 9. 00 do 17. 00 časova.

Drama o ratu, u trajanju od 156 minuta, ispričana iz ugla običnog čovjeka koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

- U želji da spriječi dalje napade na selo, gdje je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnijezdo odakle se napada selo. U toj bitci za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka Srbiji - naveli su iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

U režiji Miloša Radunovića, uloge igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović i Ivan Vujić.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Premijerno otvorena izložba "Bata u 90 slika" Premijerno otvorena izložba "Bata u 90 slika"
Štete širom BiH: Vjetar jačine orkanske oluje duvao 105 km/h Štete širom BiH: Vjetar jačine orkanske oluje duvao 105 km/h
Oluja "Kiran" protutnjala i Srpskom - vjetar nosio krovove, čupao drveće Oluja "Kiran" protutnjala i Srpskom - vjetar nosio krovove, čupao drveće
Najčitanije
 • Imam poziva da se od lovačkih sekcija prave vojne formacije
  17h 44m
  6
 • Požar na objektu bivšeg hotela Kristal
  16h 56m
  0
 • „Rade, sine, nemoj majke zaboravit...'“
  21h 38m
  1
 • Crkva Svetog Nikole: Uz obnovu svetinje osvježen bogoslužbeni život
  23h 50m
  0
 • Vuk Mičić neporažen u profesionalnom meču
  22h 0m
  0