Oprezno zbog magle

07.10.2021. 08:07
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 36 pacijenata.

Elektrodistribucija:

Foča:

Zbog planiranih radova na 110 kV dalekovodu  Goražde -Foča organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 16:00 časova  na kompletnom području opštine Foča.

 Alternativno napajanje će biti obezbijeđeno u dijelu centra grada, ulice Nemanjina, Njegoševa i Principova, u Ribarskom naselju i Međurječju, području Miljevine, Kazneno popravnom zavodu Foča i Kliničkom centru Foča.

Pale:

Zbog radova u TS 10/0,4 kV kV Poljice vrh i TS 10/0,4 kV Pumpna stanica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije potrošačima koji se napajaju iz navedenih elektroenergetskih objekata: Od 10:00 do 12:00 TS 10/0,4 kV Poljice vrh; Od 12:00 do 14:00 TS 10/0,4 kV Pumpna stanica;

Grad uredno snabdijeven vodom.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena su tri dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 26 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u posljednja 24 časa.

Vozačima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se savjetuje oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza, a mjestimične magle ima na putevima na području Kneževa i Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima gdje se izvode sanacioni radovi, saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju čije je poštivanje obavezno.

Deminerski radovi aktuelni su na dionici magistralnog puta Rogoušići-Pale, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići, zbog čega će danas dolaziti do privremene obustave saobraćaja od 15.30 do 16.30 časova, u trajanju pet do sedam minuta u jednom, eventualno u dva intervala.

Deminerski radovi aktuelni su na dionici magistralnog puta Rogoušići-Pale, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići, zbog čega će danas dolaziti do privremene obustave saobraćaja od 15.30 do 16.30 časova, u trajanju pet do sedam minuta u jednom, eventualno u dva intervala.

Do privremene obustave saobraćaja zbog bušačko-minerskih radova dolaziće sutra na dionici magistralnog puta na lokalitetu kamenoloma Ljubogošta kod Pala, u periodu od 13.00 do 15.00 časova, maksimalno 15 minuta.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, u blizini samog graničnog prelaza Hum, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čiljegovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Republike Srpske/.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. sarajevske brigade – Krupac, Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje u Gornjim Božincima. Obustave se vrše u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na putnim pravcima kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta, vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.

Više ulica u Istočnom Novom Sarajevu i prostor oko Trga Srbija biće zatvoreni za saobraćaj za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u biciklizmu.

Danas će od 16.30 do 18.00 časova biti zatvorene ulice Spasovdanska /na raskrsnici sa Zmaj Jovinom ulicom/, Hilandarska, Prve sarajevske brigade, kružna raskrsnica sa olimpijskim krugovima, Stefana Nemanje polukružno okretanje kod opštine Istočno Novo Sarajevo.

Nakon završetka trke, planirana je ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u biciklizmu od 18.00 časova na parkingu ispred sportske dvorane u Istočnom Sarajevu, odnosno u dvorani ukoliko budu loši vremenski uslovi.

U subotu, 9. oktobra, na području grada Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo predviđene su tri drumske trke, te će saobraćaj na trasi biti zatvoren od 10.40 do 15.40 časova.

Start je u Spasovdanskoj ulici, zatim kroz ulice Kasindolskog bataljona, Kolubarska, Jovana Dučića, Stefana Nemanje, Vojvode Radomira Putnika, Ravnogorska, Druge sarajevske brigade, 4. avgusta, Put famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, DŽemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija, Ive Andrića, Brus Trebević, Jasik, Jovana Dučića, Cara Dušana, Vuka Karadžića, Vojvode Radomira Putnika, Brus Trebević, Jasik, Trijangla, Jahorina plato ispred hotela "Rajska Dolina". Dužina trke je 100 kilometara.

Kružne trke biti vožene u dva navrata preko Trebevića.

U nedjelju, 10. oktobra, na području grada Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo predviđene su četiri drumske trke, te će saobraćaj na trasi biti zatvoren od 9.45 časova do 17.00 časova.

Start je u Spasovdanskoj ulici, zatim kroz ulice Kasindolskog bataljona, Kolubarska, Jovana Dučića, Stefana Nemanje, Vojvode Radomira Putnika, Ravnogorska, Druge sarajevske brigade, 4. avgusta, Put famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, DŽemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija, Ive Andrića, Brus Trebević, Jasik, Jovana Dučića, Cara Dušana, Vuka Karadžića, Vojvode Radomira Putnika, Brus Trebević, Jasik, Jovana Dučića, Cara Dušana, Vuka Karadžića, Vojvode Radomira Putnika, Brus Trebević, Jasik, Trijangla, Jahorina plato ispred hotela Rajska Dolina. Dužina trke je 136 kilometara.

Kružne trke biće vožene u tri navrata preko Trebevića.

Od danas do nedjelje, 10. oktobra, kompletan parking kod nove sportske dvorane biće zatvoren za saobraćaj zbog pripreme startnog mjesta.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno sa kišom i znatno svježije vrijeme.

Prije podne i tokom dana biće oblačno s kišom, lokalno uz pljuskove praćene grmljavinom na jugu. Obilnije padavine biće na zapadu Krajine i u Hercegovini.

U ostalim predjelima očekuju se slabe do umjerene padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša padaće i popodne, ali uglavnom na sjeveru, dok na jugu i istoku prestati. Prema večeri i u noći ostaje oblačno, mjestimičnom s kišom.

Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugoistočni vjetar, u Semberiji pojačan istočni, popodne na sjeveru umjeren sjeveroistočni, dok će na jugu biti slab i promjenjiv.

U većini krajeva jutros je oblačno i pada kiša, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica pet stepeni Celzijusovih, Han Pijesak, Mrakovica i Drinić devet, Čemerno 10, Drvar, Šipovo, Mrkonjić Grad, Mlječanica, Novi Grad, Srebrenica, Sokolac i Nevesinje 11, Prijedor, Banjaluka, Ribnik, Srbac, Bijeljina i Tuzla 12, Sarajevo, Zvornik, Višegrad, Rudo i Gacko 13, Doboj i Zenica 14, Mostar 15, Trebinje 16, a Neum i Bileća 17 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    13h 24m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    11h 26m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    10h 19m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    10h 24m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    9h 27m
    1