Osnovna škola "Srbija" proslavila 13. rođendan

24.05.2022. 17:33
0
IZVOR: srna.rs

Osnovna škola /OŠ/ "Srbija" na Palama proslavila je danas 13. rođendan i Dan škole - Svete Ćirila i Metodija.

Uz bogat kulturni, umjetnički, sportski i zabavni program, učenici su predstavili svoje radove, kreacije, ideje i znanja.

Direktor OŠ "Srbija" Sanja Marković zahvalila je svim kolegama nastavnicima koji su se trudili i djecu pravilno usmjeravali sve vrijeme, te danas predstavili ono što su radili u prethodnoj godini.

Markovićeva je navela da Škola ima veliki broj sekcija koje pohađaju učenici viših i nižih razreda, a to su kreativne, sportske, glumačka, recitatorska, sekcija robotike, informatička, ekološka, planinarska, te sekcija "Čitalići" i ručnih radova, kao i klub Crkvenog krsta.

Ona je izjavila novinarima da učenici pokazuju zavidne rezultate na mnogim takmičenjima i zahvalila lokalnoj zajednici što to prepoznaje i pruža im podršku u realizaciji ideja.

Član sekcije "Čitalići" Nikolina Đoković rekla je da ova sekcija postoji od 2018. godine, da njeguju razvijanje vještina čitanja i ćirilicu.

Ona je dodala da se ove godine bave kosovskim ciklusom pjesama i tako uče bogatu istoriju kako bi je sačuvali od zaborava.

OŠ "Srbija" zajedno sa područnim odjeljenjem u Podgrabu pohađa 591 učenik.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 25m
    5
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 21m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 6m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 5m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 17m
    0