Osuđen policajac koji je ukrao 80.000 KM

20.02.2024. 10:45
0
IZVOR: srna.rs

Opštinski sud u Sarajevu osudio je prvostepenom presudom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo D. I. na godinu dana zatvora zbog krađe.

Ranije je u razdvojenom postupku osuđena S. M. za isto djelo uslovno na kaznu zatvora od godinu dana s tim da je vrijeme provjeravanja dvije godine, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Njih dvoje se terete da su tokom 2019. godine, po prethodnom dogovoru, ukrali kutiju sa novcem u kojoj je bilo oko 80.000 KM nakon što su saznali da suprug S. M. ovaj novac drži u potkrovlju njihove porodične kuće na području Ilijaša.

U saopštenju se navodi da je optužena uzela kutiju sa novcem koju je dala D.I, odnosno, ubacila u njegov parkirani automobil.

On je novac prvobitno sakrio, a potom potrošio.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2) Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2)
Trudnica i policajac povrijeđeni u naletu „pasata“, od vozača oduzeta droga Trudnica i policajac povrijeđeni u naletu „pasata“, od vozača oduzeta droga
Policijskom službeniku prekinut radni odnos Policijskom službeniku prekinut radni odnos
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 31m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    19h 36m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 19m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    14h 25m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 53m
    0