Otac pokušao da ubije sina na spavanju

01.04.2022. 21:00
0
IZVOR: srpskainfo.com

U porodičnoj kući u Karlovcu u Hrvatskoj, 85-godišnji muškarac je na spavanju nožem pokušao da ubije vlastitog sina, ali samo igrom slučaja 54-godišnjak je preživio ovaj napad.

Događaj se dogodio 16. marta, a šira javnost je za njega saznala tek u petak nakon što je Županijsko državno tužilaštvo saopštilo da su 26. marta ispitali osumnjičenog pa potom donijeli “rješenje o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje za počinjenje krivičnog djela teškog ubistva u pokušaju”.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 85-godišnjak 16. marta 2022, u porodičnoj kući u Karlovcu, u cilju da usmrti 54-godišnjeg sina, ušao u njegovu sobu i dok je on spavao nožem mu zadao više ubodnih rana. Oštećeni 54-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a sticajem okolnosti nije nastupila smrt - saopštili su iz karlovačkog tužilaštva.

Županijsko državno tužilašvo u Karlovcu je podnijelo sudiji istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog da se okrivljenom 85-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka uticajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Sudija istrage je prihvatio prijedlog državnog tužilaštva i okrivljenom odredio pritvor, piše Jutarnji list. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo" Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo"
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    21h 49m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    12h 44m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    21h 55m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    11h 33m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    14h 10m
    0