Otvaranje prve "Via Ferrate" u nedjelju na Crvenim stijenama

17.11.2020. 17:23
0
IZVOR: Katera

U okviru projekta "Enjoy Sarajevo - Romanija Region", finansiranog od strane Evropske unije, u nedjelju, 22. novembra 2020. godine, na lokalitetu Crvenih stijena na Romaniji biće otvorena ferata "Sokolov put".

Tim povodom, grupa planinara će u 11:00 časova izvesti prvo penjanje na Crvene stijene i zvanično predstaviti novi turistički sadržaj Sarajevsko-romanijske regije. 

Ovim povodom, organizatori pozivaju sva planinarska društva, ljubitelje planinarenja i planina sa područja ove regije, da se u nedjelju pridruže otvaranju i isprobaju novi sadržaj.

Via Ferrata je osigurani planinarski put, odnosno staze po stijenama, koje su učvršćene čeličnim pomagalima, namijenjene svima, pogotovo onima bez prethodnog planinarskog iskustva. 

Dužina ove ferate iznosi 350 metara i sa dva viseća mosta predstavlja jedinstvenu atrakciju u Bosni i Hercegovini. Ovaj adrenalinski sadržaj će ljubiteljima avanturizma i ekstremnih sportova pružiti veliko uzbuđenje uz maksimalnu bezbjednost.

Ova aktivnost predstavlja samo jednu od planiranih u okviru projekta "Enjoy Sarajevo-Romanija region", koji zajednički implementiraju Turistička organizacija "Jahorina"- Grad Istočno Sarajevo, Gradska razvoja agencija Istočno Sarajevo (RAIS), Privredna komora Republike Srpske i kompanija "Stanišić" d.o.o. iz Pala. 

Projekat će se implementirati 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost iznosi 258.000 evra, od čega je Evropska unija izdvojila više od 200.000 evra bespovratnih sredstava.

EU4Business je projekat vrijedan 16,1 miliona evra, a zajednički ga finansiraju Evropska unija sa 15 miliona evra i Savezna Republika Njemačka sa 1,1 milion evra. Projekat zajedno sprovode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine.

Za više informacija kontaktirati Turističku organizaciju "Jahorina" ili EU4Business na www.eur4business.ba

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Ratna staza Zekovića s Romanije Ratna staza Zekovića s Romanije
Fotografa Vladimira Tadića proslavile munje, koze i Romanija (FOTO) Fotografa Vladimira Tadića proslavile munje, koze i Romanija (FOTO)
U subotu obilježavanje 83 godina od podizanja ustanka na Romaniji U subotu obilježavanje 83 godina od podizanja ustanka na Romaniji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 16m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    21h 55m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 25m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 6m
    0
  • Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
    23h 22m
    1