Pale: Usvojen Nacrt budžeta za 2021. godinu od 12.616.000 KM

09.12.2020. 13:19
0
IZVOR: Katera

Odbornici skupštinske većine u Skupštini opštine Pale danas su usvojili Nacrt budžeta od 12.616.000 KM, koji je manji u odnosu na prošlu godinu, kada je usvojen u iznosu od 14.990.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je budžet manji iz dva razloga, prvenstveno zato što je dio kreditnih sredstava iz budžeta realizovan u toku ove godine i biće prenesen u sljedeću godinu zbog realizacije započetih projekata.

Slika

- Taj novac je rezervisan i nalazi se na posebnom računu, a sa druge strane moramo biti oprezni zbog priliva po osnovi prodaje zemljišta, rente i svega sličnog, jer ne znamo kako će se pandemija sljedeće godine odraziti na ovo. Generalno, nećemo zaustaviti investiranje u infrastrukturu i gledaćemo da završimo kapitalne projekte, koje smo započeli - rekao je Jugović.

Jugović je dodao da se u narednoj godini očekuje početak gradnje nove zgrade za Policijsku upravu Istočno Sarajevo, kao i objekat za potrebe Fakulteta za fizičku kulturu i sport u Palama, što će, prema njegovim riječima, biti dodatna podrška budžetu opštine.

On je istakao da je pozitivna vijest za opštinu Pale to što su odbornici u SO Pale glasali za usvajanje odluke da i ove zimske sezone cijena vode za potrebe Olimpijskog centra "Jahorina" i Ski centra "Ravna planina" bude od 0.20 pfeninga po kubnom metru vode.

- Tako bismo pomogli vještačko osnježavanje i da turističkoj sezoni da se "izvuče". Ovo je treća sezona kako Skupština opštine Pale donosi ovakve olduke i mislim da Olimpijski centar treba da bude svjestan toga i zahvalan na tome, jer smo ih postavili kao prioritet, a takođe, postoje i drugi subjekti koji istu uslugu zahtijevaju - kaže Jugović.

Slika

Šef Kluba odbornika Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Tošić rekao je da ovaj klub nije podržao Nacrt budžeta za 2021. godinu, iz razloga što ih niko nije konsultovao u vezi sa kreiranjem pomenutog nacrta.

- Mi smo ovdje ipak glas jednog dijela građana i mislim da je najmanje korektno bilo da su nas pozvali na jedan sastanak i dozvolili da učestvujemo u radu, koji se tiče svih građana opštine Pale - rekao je Tošić.

Tošić je dodao da je današnje zasjedanje paljanske skupštine dokaz da veliki broj odbornika ne učestvuje u radu i u konstruktivnim raspravama Skupštine, da nema konstruktivnih prijedloga, te dodaje da smatra da je takav primjer "poraz ovog parlamenta".

On je dodao da je razočaran odnosom lokalne turističke organizacije, koja je ignorisala otvaranje važnog turističkog sadržaja, a koji su, prema njegovim riječima, brojni regionalni mediji pozitivno ocijenili.

- Na otvaranje tog sadržaja pozvali smo i načelnika opštine Pale, koji nije došao, kao što ni Turistička organizacija "Pale" nije objavili nijednu fotografiju tog sadržaja i mislim da je to krajnje neprofesionalno - dodaje Tošić.

Na današnjoj sjednici SO Pale usvojen je i niz drugih stavki poput Prijedloga nacrta programa izgradnje i uređenja prostora na području opštine, kao i Prijedlog nacrta programa utroška sredstava ostvarenih prodajom šumskih drvnih sortimenata na području opštine u 2021. godini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 6m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 39m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 13m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 11m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 19m
    0