Paljanski mališani puštanjem balona u bojama zastave obilježili Dan srpskog jedinstva (FOTO)

15.09.2023. 13:28
0
IZVOR: katera.news

Ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila u Palama, puštanjem balona u bojama zastave obilježen je 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Balone su pustila djeca iz tri paljanska vrtića, a oko 200 mališana je prije toga crtalo zastave na platou ispred hrama.

Slika

Foto: katera.news

U znak sjećanja na 15. septembar 1918. godine, proboj Solunskog fronta - Srbija i Republika Srpska slave zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dogovor o obilježavanju zajedničkog praznika Srpske i Srbije uspostavljen je na sastanku državnih lidera krajem avgusta 2020. godine u Beogradu, a cilj uspostavljanja novog praznika jeste, prije svega, osnaživanje jedinstva izmeću srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj, ali i jačanje značaja nacionalne zastave.

Slika

Foto: katera.news

Povodom obilježavanja ovog praznika ustaljena je praksa isticanja odgovarajućeg oblika zastave na zgradama državnih, pokrajinskih i lokalnih organa, javnih službi, ali i na privatnim objektima sa ciljem da se pokaže poštovanje prema zastavi kao jednom od najznačajnijih elemenata državnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni" Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
Prekid električne energije u Palama i Foči Prekid električne energije u Palama i Foči
Pukao ringišpil u Palama Pukao ringišpil u Palama
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  13h 6m
  10
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  9h 57m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  15h 1m
  1
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  19h 12m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  13h 48m
  3