Patrijarh Porfirije dao krv

04.02.2024. 19:22
0
IZVOR: nezavisne.com

Njegova svetost patrijarh srpski Porfrije dao je krv u parohijskom domu kod Hrama Svetog Save u Beogradu, u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Patrijarh Porfirije dao je krv nakon službe u Hramu Svetog Save na Vračaru i poručio da je veoma važno imati saosjećanje i solidarnost sa drugim ljudima.

- Svi dobro znamo koliko često čujemo da je nekome potrebna krv prilikom raznih operacija, bolesti, neophodna je krv da bi se uopšte mogla izvršiti operacija. Zato nema ništa bolje, lepše i pred Bogom veće da oni koji su zdravi od suviška daju svoju krv koja će možda biti kap u potrebi angažmana za izlečenje i isceljenje nečije bolesti - rekao je patrijarh Porfirije, prenosi Srna.

Veliki broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuju Crveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi u pet hramova u Beogradu.

Humanitarna akcija sprovedena je od 10do 14 časova u hramovima Svetog Save na Vračaru, Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu i Pokrova Presvete Bogorodice u Kajmakčalanskoj ulici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikupljene 62 doze krvi u Palama Prikupljene 62 doze krvi u Palama
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi sutra u Istočnom Novom Sarajevu Akcija dobrovoljnog darivanja krvi sutra u Istočnom Novom Sarajevu
Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva sutra daruju krv Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva sutra daruju krv
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    22h 33m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    4h 44m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    5h 28m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    9h 33m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    9h 37m
    2