Pisma čitalaca: Stanovnici Univerzitetske ulice u Palama već osam godina nemaju prilaz zgradama

15.09.2022. 19:26
1
IZVOR: katera.news

Stanari Univerzitetske ulice na Palama obratili su se portalu Katera sa željom da ukažu na problem sa kojim se suočavaju već godinama. Kako su istakli, već osam godina, imaju problem sa nepostojećim prilazom do zgrade u kojoj stanuju kao i parkingom.

Pismo prenosimo u cjelosti.

- Naš najveći problem, sa kojim se borimo već punih osam godina, je prilaz zgradama u kojim živimo.

Posjed koji se nalazi ispred zgrade je ograđen i vlasnik istog je preko noći digao žicu i zagradio zemljište.

Postavljanjem ograde stvoreni su brojni problemi stanarima zgrade jer je time smanjen broj parking-mjesta kao i prilaz ulazima zgrade, a o prilazu u zimskim periodu je suvišno i govoriti.

Obraćali smo se načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, tri puta smo slali peticije, potpise, međutim, adekvatan odgovor nikada nismo dobili.

Upoznati smo sa informacijom da je to zemljište privatno vlasništvo, te ovim putem molimo vlasnika da iz ograđenog prostora, koji je ispred naših zgrada, ukloni sav otpad i smeće,.

Molimo i načelnika Boška Jugovića da nam izađu u susret i bar omogući normalan i adekvatan prilaz .

U mjeseci julu smo kontaktirali Opštinu i svaki put se javila njegova sekretarica koja je imala opravdanje zašto načelnik nije u mogućnosti da nas primi .

Poslije nekoliko dana dobili smo informaciju da je načelnik u razgovoru sa vlasnikom parcele dogovorio uklanjanje otpada u roku od dvije sedmice, međutim, prošle su te dvije sedmice, a ništa se nije promijenilo.

Mi, stanari Univeritetske ulice u Palama, ovim putem se obraćamo i načelniku Komunalnog odjeljenja, kao i vlasniku parcele, da imaju bar malo sluha i poslije osam godina riješe naše probleme.

Stanari ovih zgrada imaju malu i veliku djecu, koja nemaju ni park, a ni izlaz iz zgrade, onako kako nam je i bilo obećano.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

       Foto: Ustupljena fotografija

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ivana 16.09.2022. 21:52
    Zaista je nezgodan prilaz tim zgradama. Ne živim tu, ali često idem do Onogošta, pješke ili autom, i uvijek mi se čini da ću nekoga zgaziti ili da će me neko zgaziti autom. Tu se nešto hitno treba riješiti, mnogo je djece u tim zgradama.
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 38m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 52m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 59m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    46m
    1
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 29m
    0