Počela radionica o temi „Kako napisati biznis plan?“

31.10.2019. 11:15
0
IZVOR: Srna

Na Ekonomskom fakultetu na Palama danas je počela radionica o temi "Kako napisati biznis plan?", u okviru aktivnosti Studentskog preduzetničkog inkubatora.

Spoljni stručni saradnik za preduzetništvo u Studentskom preduzetničkom inkubatoru Bojana Turuntaš rekla je Srni da je radionica namijenjena studentima prvog i drugog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta.

Turuntaševa, koja je i marketing-menadžer u preduzeću "Turuntaš" u Istočnom Sarajevu, navela je da će polaznici radionice imati priliku da steknu korisna znanja i vještine o definisanju tržišta, konkurencije, planiranju budžeta, kao i da čuju informacije koje im mogu pomoći prilikom pokretanja vlastitog biznisa.

-U prvom setu obuka obrađujemo izvodivost i isplativost poslovne ideje i proces registracije. Inkubator funkcioniše na taj način da poslije obuka prelazimo na individualnu podršku onima koji registruju firmu- rekla je Turuntaševa.

Jedan od učesnika današnje radionice Stefan Simeunović rekao je da se prijavio za preduzetnički inkubator, jer pruža mogućnost stručnog savjetovanja i unapređivanja ideja.

-Moja ideja je proizvodnja i izrada stolova od epoksidne smole, što je u svijetu moderno, a kod nas toga nema. Tu vidim svoju šansu- naveo je Simeunović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    7h 25m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    12h 40m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 59m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    10h 26m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    4h 8m
    2