Počela realizacija projekta "Korak do posla"

19.07.2024. 14:48
0
IZVOR: srna.rs

U opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Sokolac, Istočni Stari Grad i Trnovo biće realizovan projekat "Korak do posla" čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti, saopšteno je iz grada Istočno Sarajevo, gdje se do 2026. godine očekuje manje od 4.000 nezaposlenih.

Riječ je o aktivnostima u okviru projekta "Podrška EU lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza dva". Ukupna vrijednost projekta je 185.988.69 evra, od čega je iznos grant sredstava EU 166.140 evra, a ostatak od 19.848 evra finansiraće Gradska razvojna agencija.

Cilj projekta "Korak do posla" je smanjenje nezaposlenosti povećanjem kvalifikacija i uspješnom integracijom nezaposlenih, posebno teže zapošljivih kategorija.

Predviđeno je da projekat, koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Istočno Sarajevo, a nosilac je Gradska razvojna agencija, traje 21 mjesec.

Direktor Razvojne agencija Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević rekla je da se očekuje unapređenje kapaciteta obrazovnih institucija, poboljšanje znanja i vještina nezaposlenih, te uspostavljanje mehanizma za podršku pokretanju i razvoju novih preduzeća.

- Uspostavljena operativna platforma `Berza rada Istočno Sarajevo` sa informacijama o ponudi i tražnji radne snage, biće još jedan od rezultata projekta s ciljem smanjenja nezaposlenosti na području grada - naglasila je Pandurevićeva, nakon potpisivanja ugovora sa Međunarodnom organizacijom rada čime je i ozvaničen početak realizacije projekta "Korak do posla".

U ovom projektu učestvuje i grad Istočno Sarajevo, Agencija za razvoj preduzeća "Eda" Banjaluka, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, "Eko-željeznica" Istočna Ilidža i "Zlatno zrno" Istočno Novo Sarajevo, koji su partneri u projektu, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Istočno Sarajevo je jedno od 26 partnerstava uspostavljenih u BiH, u okviru projekta "Podrška EU lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza dva", koji Unija finansira sa šest miliona evra, a realizuje Međunarodna organizacija rada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu
Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta Vitomir Mitrić: Jezik lutkarstva je jezik svih naroda svijeta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 2m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 44m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 33m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 42m
    0