Počela sjednica, pregovara se o iznosu najniže plate

23.01.2023. 11:28
0
IZVOR: srna.rs

U Banjaluci je počela sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske na kojoj se pregovara o iznosu najniže plate u Srpskoj.

Sjednici prisustvuju vršilac dužnosti ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Siniša Karan, ministar finansija Zora Vidović, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić i predstavnici Unije poslodavaca Srpske.

Sjednica se održana u Aministrativnom centru Vlade Republike Srpske, a po njenom završetku predviđeno je saopštenje.

Predstavnici Unije poslodavaca Republike Srpske i Saveza sindikata nisu na sastanku 18. januara postigli dogovor o iznosu najniže plate.

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić izjavila je ranije Srni da je Unija ponudila veći iznos najniže plate od prvobitnih 673 KM, ali da ni novi prijedlog nije bio zadovoljavajući za postizanje dogovora, jer je sindikalni zahtjev da taj iznos bude najmanje 800 KM.

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je ranije Srni da očekuje da konkretniji dogovor o iznosu najniže plate bude postignut na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta, te napomenuo da je rast najniže plate bio veći u Srpskoj nego u okruženju i da se ne smije ići preko određene ekonomske norme kojom bi ugrozili poslovanje određenih preduzeća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 54m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 0m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    9h 27m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    5h 9m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    11h 19m
    0