Počela škola skijanja na Jahorini za mališane sokolačkog obdaništa

22.02.2021. 17:45
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Jutros je na Jahorinu otputovala grupa od 49 djece sa devet vaspitača, kako bi pohađali školu skijanja koja se organizuje od 22. do 26. februara. Za djecu je opština Sokolac obezbijedila besplatan prevoz, besplatne ski karte Olimpijski centar „Jahorina“, dok su ski školu i opremu finansirali roditelji djece.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić, izrazila je zahvalnost OC „Jahorina“ i opštini Sokolac, koji su osigurali pogodnosti roditeljima, kako bi mališani mogli koristiti besplatan program skijanja.

– Odlazak je planiran svaki dan, tokom ove radne sedmice. Polazak je u 9 časova ispred vrtića, a najmlađi će svakodnevno učiti da skijaju u vremenu od 12 do 14 časova, nakon čega je planiran povratak kući u 15 časova. Za program „Besplatno skijanje na Jahorini“ ove godine prijavljeno je ukupno 52 djece, dok se jutros odazvalo njih 49 – istakla je Kosorićeva.

Prema njenim riječima, na olimpijskoj ljepotici Jahorini je idealno vrijeme, sunčan dan i djeca u potpunosti uživaju u zimskim čarolijama.

– Ovdje imamo pomoć i od koordinatora sa područja naše opštine koji nam pomažu da prenesemo opremu i spremimo djecu, jer je ove godine taj broj veći i neophodna je dobra organizacija kako bi sve proteklo u najboljem redu – dodala je direktorica Kosorić.

Ovo je četvrta godina kako se organizuje besplatno skijanje na Jahorini za djecu iz sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 13m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 15m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 16m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 13m
    0