Počinjeno 78 prekršaja u vezi sa mjerama prevencije virusa korona

31.03.2020. 09:32
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa sankcionisano 76 građana zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srpske, a izdata su i dva prekršajna naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije, saopšteno je iz republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.
Iz MUP-a navode da je riječ o zabrani kretanja licima sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrani kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net/ i lica kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje /potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem/.

Iz MUP-a apeluju na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa na teritoriji Srpske.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 24m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 39m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 30m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    18h 57m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    20h 49m
    0