Poruka današnjeg praznika - svuda graditi mir

07.01.2021. 16:34
0
IZVOR: Srna

Poruka današnjeg praznika rođenja Sina Božijeg obavezuje na to da se svuda oko sebe gradi mir, poručio je starješina Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama Nemanja Mandžić.

On je naglasio da je mir stanje srca i duše.

- Mirom sve započinje i završava. Mir je jedan od najčešćih pojmova koje susrećemo u Svetom pismu - istakao je Mandžić u besjedi vjernicima u Hramu, gdje je služena liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

On je poručio da je najbitnije Božić proslaviti riječima - "Slava Bogu na visini, a na zemlji mir, među ljudima dobra volja".

- Kada se nemir useli u srce, kada čovjek bježi od drugih, on je nemoćan za svako djelo koje mu se nudi. Zato se mi danas, ne slučajno, pozdravljamo sa mirom - mir Božiji, Hristos se rodi! - naglasio je Mandžić.

Božićno slavlje, nakon jutarnjeg bogosluženja i pričešćivanja u hramovima, nastavlja se u svim srpskim domovima.

Sutra, drugog dana Božića, liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice počeće u 8.00 časova u Sabornom hramu, a u crkvama u Palama i Mokrom jutrenje i liturgija od 9.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 12m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 14m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 7m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 15m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 12m
    0