Poslanici SDS-a pozvali na protest protiv medijskog mraka

29.09.2021. 14:07
3
IZVOR: Katera

Borba do kraja. Borba svim dozvoljenim sredstvima. Protesti zato što imamo režim koji radi protiv svoga naroda. Protesti zato što Republikom Srpskom vlada medijski mrak i što i ono malo slobodnih medija žele da uguše i da im onemoguće da svi građani Republike Srpske mogu da ih vide – poručio je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS.

Poslanici opozicije su na konferenciji za novinare, koja je održana danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uputili podršku protestima protiv medijskog mraka zakazanim za subotu 2. oktobra 2021. godine.

- Otimaju vama koji radite u tim medijima hljeb, a narodu slobodu na mišljenje i pravo da imaju priliku da vide šta misli i jedna i druga strana. Pozivamo građane da svi oni koji su nezadovoljni radom režima dođu na Trg Krajine 2. oktobra od 17:30 časova. Vrijeme je da kažemo DOSTA JE! – poruka je Miladina Stanića.

Narodni poslanik Jelena Trivić kazala je da su poslanici spremni i odlučni da protestima i narodnim buntom spriječe režim u gušenju medijskih sloboda i svakih drugih sloboda u Republici Srpskoj.

- Nemamo odgovore od institucija i od nadležnih o aferi „kiseonik“, samo imamo politička saopštenja. Sinoć saznajemo da su prekršeni zaključci Narodne skupštine Republike Srpske. To je klasična izdaja Republike Srpske i oni kojih su ih prekršili su izdajnici. Naše ustavno pravo je da se organizujemo, izađemo na proteste i spriječimo režim da radi sve ove afere koje su brojne – poručila je Trivić.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović kazao je da su premijer Višković i ministar Šeranić juče kapitulirali i nema ih već 24 časa u Narodnoj skupštini.

- Ako ministar iz najaktuelnijeg resora i premijer ne smiju doći pred poslanike i odgovoriti javnosti na pitanje afera, to je signal da je ova Vlada Radovana „Nejakog“ de fakto pala i samo je pitanje dana kada će se de jure povući. Sa njima trebaju otići i direktori svih onih zdravstevnih ustanova koje su se poigravale sa životima ljudi - poručio je Vukanović. 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Www 01.10.2021. 19:43
    A, tako je, sad im je i djavo kriv,
  • Generic placeholder image
    Www 01.10.2021. 11:17
    Ja ne znam o kakvom medijskog mraku oni pričaju, sve je dostupno, bore se za svoje interese, što je jako ružno s njihove strane. Mi smo za vrijeme vladavine bili u totalnom mraku, a ne samo medijskom
  • Generic placeholder image
    A 29.09.2021. 14:41
    Kakav medijski mrak kada su sve TV kuce znale za rokove digitalizacije?
    Debilna opozicija hoce vlast iz mutnog, tako se izbori ne dobijaju.
Povezane vijesti
Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svakom koraku Haos na ulicama Malmea pred finale Evrovizije: Građani bjesne na ulicama, policija na svak...
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta" Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta"
Najčitanije
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    20h 41m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    17h 18m
    1
  • Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
    12h 39m
    0
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    23h 32m
    0
  • Vozač imao preko 4,22 promila alkohola u krvi
    22h 23m
    0