"Pošte Srpske" potrošile više od milion KM na nova službena vozila

20.02.2022. 19:41
0
IZVOR: capital.ba

"Pošte Srpske" ušle su u ovu godinu sa nekoliko novih vozila na koja su potrošile čak 1,1 milion KM.

Kao i prošle godine, najpovoljniji i jedini ponuđač na tenderu bile su firme „S-auto i “Metago”, očekivano, jer su tražene specifikacije upravo za njihova vozila.

- Planirani ugovor za lot 1 (putnička vozila) dodjeljuje se grupi ponuđača – Konzorcijum "S-auto" Banjaluka i "Metago" Banjaluka, jer je ova grupa ponudila najnižu cijenu od 107.400 KM bez PDV-a - navedeno je u odluci o rezultatima postupka.

Ovaj konzorcijum je dobio ugovor i za lot 2, kojim je predviđena nabavka teretnih vozila, sa cijenom od 825.600 KM bez PDV-a.

Njihova ponuda je za oko 1.260 KM bila manja od planirane vrijednosti nabavke, a ovaj konzorcijum je bio jedini ponuđač.

"Pošte Srpske" su i početkom prošle godine od istih preduzeća kupile pet putničkih i 12 teretnih vozila koja su platile 723.000 KM bez PDV-a.

Slika

S obzirom na to da su u tehničkim specifikacijama za sve automobile bili navedeni jako uski rasponi dimenzija vozila, taj tender je po raspisivanju bio izdvojen u Bazi službenih automobila BIRN-a BiH.

U BIRN-ovoj Bazi službenih automobila izdvojeni su tenderi koji u traženim specifikacijama mogu ograničiti konkurenciju i sugerisati na određenog proizvođača ili u drugom dijelu tendera odstupaju od pozitivne prakse nabavki vozila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije
Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa
Pošta za nova vremena Pošta za nova vremena
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 52m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    16h 25m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    16h 6m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    23h 1m
    13
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    21h 17m
    0