"Pošte Srpske" potrošile više od milion KM na nova službena vozila

20.02.2022. 19:41
0
IZVOR: capital.ba

"Pošte Srpske" ušle su u ovu godinu sa nekoliko novih vozila na koja su potrošile čak 1,1 milion KM.

Kao i prošle godine, najpovoljniji i jedini ponuđač na tenderu bile su firme „S-auto i “Metago”, očekivano, jer su tražene specifikacije upravo za njihova vozila.

- Planirani ugovor za lot 1 (putnička vozila) dodjeljuje se grupi ponuđača – Konzorcijum "S-auto" Banjaluka i "Metago" Banjaluka, jer je ova grupa ponudila najnižu cijenu od 107.400 KM bez PDV-a - navedeno je u odluci o rezultatima postupka.

Ovaj konzorcijum je dobio ugovor i za lot 2, kojim je predviđena nabavka teretnih vozila, sa cijenom od 825.600 KM bez PDV-a.

Njihova ponuda je za oko 1.260 KM bila manja od planirane vrijednosti nabavke, a ovaj konzorcijum je bio jedini ponuđač.

"Pošte Srpske" su i početkom prošle godine od istih preduzeća kupile pet putničkih i 12 teretnih vozila koja su platile 723.000 KM bez PDV-a.

Slika

S obzirom na to da su u tehničkim specifikacijama za sve automobile bili navedeni jako uski rasponi dimenzija vozila, taj tender je po raspisivanju bio izdvojen u Bazi službenih automobila BIRN-a BiH.

U BIRN-ovoj Bazi službenih automobila izdvojeni su tenderi koji u traženim specifikacijama mogu ograničiti konkurenciju i sugerisati na određenog proizvođača ili u drugom dijelu tendera odstupaju od pozitivne prakse nabavki vozila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije
Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa Poštanske marke - čuvari kulturnog i istorijskog nasljeđa
Pošta za nova vremena Pošta za nova vremena
Najčitanije
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  6h 57m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  11h 2m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  10h 3m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  7h 42m
  2
 • Ana Puhalo se plasirala na Evropsku žensku olimpijadu iz informatike
  2h 56m
  0