Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet

24.04.2024. 10:18
0
IZVOR: srna.rs

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH pritvor za 18 lica, a mjere zabrane za njih pet uhapšenih u akciji "Blek taj dva".

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su osumnjičena lica prethodno ispitana.

- Navedene mjere su najvećim dijelom predložene kako bi se spriječilo ometanje istrage, prikrivanje dokaza i vršenje uticaja na svjedoke ili saučesnike i omogućio nesmetan rad Tužilaštvu sa partnerskim policijskim agencijama, kao i partnerskim institucijama iz inostranstva - dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH su u okviru akcije "Blek taj dva", u kojoj su uhapšeni visoki zvaničnici federalne policije, privremeno obustavili transakcije u ukupnom iznosu od 614.204 KM, 23.906 evra i 2.261 američkih dolara.

  • Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
    23.04.2024. 11:00

    U raciji velikih razmjera koja je sprovedena u Bosni i Hercegovini, službenici za provođenje zakona upali su u kuće i kancelarije 23 osobe za koje se sumnja da su dio "užeg kruga" narkobosa uhapšen...

BiH
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge

U okviru predmeta "Blek taj dva" prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u ovim aktivnostima međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Evropol.

Akciju "Blek taj dva" realizovali su pripadnici Sipe zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH i po nalogu Suda BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    11h 50m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 34m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    16h 39m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    16h 43m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    2h 10m
    0