Predstavljena zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković (VIDEO)

04.11.2023. 09:47
0
IZVOR: srna.rs

U Han Pijesku sinoć je predstavljena zbirka dječijih pjesama „Budi srećan gdje god da si“ desetogodišnje Ene Vuković.

Direktor Narodne biblioteke „Branko Čučak“ Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da je ova knjiga predstavljena na nedavnom Beogradskom sajmu knjiga na Štandu Republike Srpske i da je veliko veliko interesovanje učenika i nastavnog osoblja za pjesmama ove talentovane djevojčice.

– Ena je sinoć recitovala i pjevala svoje pjesme, u čemu su joj koreografijom pomogle školske drugarice, a u muzičkom dijelu programa učestvovali su Sergej i Katarina Radovanović, pa je publika bila oduševljena – istakla je Radulovićeva.

Radulovićeva je istakla da Narodna biblioteka „Branko Čučak“ podržava talentovanu djecu i omladinu i dodala da je za cjelokupnu zajednicu najveća investicija ulaganje u kulturu i mlade, koji su budućnost Republike Srpske.

Biljana Mitrović, učiteljica u petom razredu Osnovne škole na Han Pijesku, koji pohađa i Ena, rekla je Srni da je ponosna na djevojčicu koja je svojim talentom skrenula pažnju čak i posjetilaca Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

– Prvo je napisla pjesmu pod naslovom „Mirisni cvijetak“ i pokazala je svojoj mami, pa meni, a prije godinu dana donijela je svesku punu svojih pjesama, koje sam pregledala i rekla joj da nastavi –  ispričala je učiteljica.

Nakon što je u maju pregledala dvije sveske novih pjesama svoje učenice Ene, odlučila je da pokrene inicijativu da bi njene pjesme i sav taj talenat došli do izražaja.

Ena je svoju zbirku, u izdanju Narodne biblioteke „Branko Čučak“ predstavila u prepunom Domu kulture u Han Pijesku.

Kako je protekla promocija, pogledajte u video-zapisu koji nam šalje Cviko Todić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Predstavljena zbirka pjesama "Budi srećan gdje god da si" učenice Ene Vuković Predstavljena zbirka pjesama "Budi srećan gdje god da si" učenice Ene Vuković
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    23h 25m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    19h 20m
    6
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    4h 1m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    1h 21m
    0
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    15h 50m
    0