Prekinut košarkaški meč u Istočnom Sarajevu, Sokočani ogorčeni na suđenje

07.11.2021. 21:11
1
IZVOR: sportdc.net

Košarkaši "Slavije" i "Sokoca" odmjerili su večeras snage u Istočnom Sarajevu u komšijskom, ali i derbiju kola kompletnog prvenstva.

Postojali su svi preduslovi za pravi košarkaški spektakl u lijepo ispunjenoj dvorani "Slavije", ali na kraju svega neslavan kraj pri rezultatu 71:71, na trinaest sekundi do kraja.

Poslije poena Pečenice, "Sokolac" dolazi do vodstva 71:69 i Slaviji ostaje 13 sekundi za napad.

Trener domaćih, Aleksandar Damjanović, je zvao "tajm-aut" i krenulo se iz polja napada. Na izvođenju, Igor Đerić dobija nesportsku zbog, po mišljenju sudija, faula prije izvođenja lopte u igru.

Pogodio je oba bacanja Dušan Elez, a onda se opet krenulo na izvođenje auta. Tu sada Filip Zelić prema mišljenju arbitara pravi nesportski faul prije uvođenja lopte u igru i "Slavija" dobija ponovo bacanja i loptu sa strane.

To je bila "kap koja je prelila čašu" nezadovoljstva kod gostiju, koji kreću prema sudijama današnjeg meča, a onda i napuštaju parket nezadovoljni njihovim arbitriranjem.

Najefikasniji u ekipi "Slavije" bio je Darko Damjanović koji je ubacio 22 poena i dodao osam skokova, ali je i bio van terena za završnicu meča zbog pet faulova.

Dušan Elez je ubacio 18 poena. Kod gostiju, Nemanja Stanković je ubacio 17 poena, ali je i napustio parket u 3/4 zbog dvije nesportske greške, a Nemanja Pečenica je ubacio 16 poena.

OKK SLAVIJA - KK SOKOLAC 71:71 prekid (21:15, 17:19, 23:23, 10:14)
Sportska dvorana Slavija
Gledalaca: 300
Sudije: Davor Skenderija, Slaven Baban i Dragoslav Rađević 

SLAVIJA: Njegovanović 7, Šehovac 1, Tunguz 3, Klještan 11, D. Damjanović 22, Rebić, Elez 18, L. Damjanović. N. Damjanović 6, Pejičić, Krunić  Trener: Aleksandar Damjanović

SOKOLAC: Pečenica 16, Stanković 17, Bojović 8, Pajić 8, Kovač 14, Zelić, Abazovski, Radović, Đerić 8, Šalić, Gutalj, Koprivica  Trener: Tomislav Tamburić

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    rrrr 08.11.2021. 10:02
    To me uopšte ne iznenađuje.Slavija je nadaleko poznata po suđenju namještenom,gruboj igri i raznim podvalama....
Povezane vijesti
Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO) Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    7h 32m
    2
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    8h 4m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    11h 20m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    8h 13m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    3h 15m
    0