Preko 150 nikšićkih sportista podržalo SPC: Ne damo svetinje!

29.06.2020. 13:57
0
IZVOR: SRNA

Nikšićki sportisti podržali su Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori u borbi za očuvanje svetinja, a ustali protiv diskriminacije i progona vjerujućeg naroda i sveštenstva, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

- Kao nastavljači i nosioci bogate sportske tradicije i kulture grada Nikšića, koji je iznjedrio mnogo vrhunskih sportista, ali i kao vjerujući ljudi, dužnost nam je da damo punu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i trima eparhijama u očuvanju njihovih prava. Nama, nikšićkim sportistima i sportskim djelatnicima svojstven poseban osjećaj za pravdu i svetinju nalaže da stanemo na stranu naše Crkve - navedeno je u tekstu podrške.

Potpisnici, njih 150, poručili su da "ćutanje pred nepravdom nije ni ljudski, ni sportski ni viteški, pogotovo ne u Nikšiću, gradu viteškom i gospodstvenom, gradu čiji je zaštitnik Sveti Vasilije Ostroški, naš molilac i zastupnik pred Bogom".

- Članovi ove grupe ne čine ništa što već nisu činili oni i njihovi preci. Borili se za pehare, a šta je pehar nego putir iz koga se hrišćani pričešćuju 2000 godina. Šta je sportski život nego duhovna askeza, šta uspjeh nego podvig vjere - ističu nikšićki sportisti.

Na spisku se nalaze osvajači balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih medalja, učesnici Olimpijskih igara i nosioci najvećih priznanja iz oblasti sporta.

Prethodnih dana podršku sveštenstvu u Nikšiću su dali ljekari, studenti, profesori fakulteta, kao i doktori i magistri nauka.

To su uradili i u Podgorici, Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Baru i Herceg Novom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković
Danas Sveti Timotej i Mavra Danas Sveti Timotej i Mavra
Saopštenje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve Saopštenje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 26m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 59m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 25m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 38m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 7m
    3