Premijerno odigrana predstava "Smrt i Bojana" u Istočnom Novom Sarajevu

27.03.2022. 09:50
0
IZVOR: srna.rs

Glumci Studija za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju "Teatrolog" iz Istočnog Sarajeva sinoć su u prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo premijerno izveli predstavu "Smrt i Bojana", po komadu Zorana Todorovića.

U predstavi igraju Nadežda Drašković, Nikola Šehovac, Nemanja Popović i Budimirka Kenjić.

Todorović je novinarima uoči predstave rekao da će, iako se predstava bavi problemima koji oduvijek prate ljude i njihove sudbine, kao što je suočavanje sa činom osvete, ali i oprosta, tuđeg i vlastitog, publika imati priliku da vidi nešto ipak malo drugačije.

- Studio "Tetarolog" se uvijek bavio nekom vrstom komedije, a sada smo se odmakli od tog žanra. Ovo je u suštini jedna neopterećena kraća predstava sa elementima, trilera, horora, krimi priče, ali sa nekim neočekivanim obrtima. Mislim da će publici biti zanimljivo - naglasio je Todorović.

On je dodao da su nakon premijere, u planu gostovanja širom Republike Srpske.

Glumac Nikola Šehovac ispričao je da u ovom komadu igra Gavrila, čovjeka sumnjive prošlosti koji diktira čitav tok predstave.

Slika

Foto: srna.rs

- Nije mi bilo teško da uđem u lik. Sa kolegama sam se lako uigrao, s obzirom da se družimo i mimo predstave, tako da je harizma i energija između nas konstantno prisutna na sceni - naveo je Šehovac.

Predstavu su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Istočno Novo Sarajevo, Matična biblioteka Istočno Sarajevo, kao i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

Prvi studio za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju "Teatrolog" iz Istočnog Sarajeva, koji je sa radom počeo 2017. godine, otvoren je za saradnju sa svima koji imaju interesovanje za književnu i pozorišnu umjetnost.

Ranije su priredili knjigu "Četiri slike traže pisca" i snimili zbirku radio-drama "Četiri slike traže slušaoca", zvučnu knjigu "Bajke u polju sumraka" koja se sastoji od šest originalnih priča čiji su autori polaznici ovog studija, a pozorišnoj publici su se predstavili predstavama "Zla žena" i "Istočno od kraja".

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 10. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 10. aprila
Djeca iz Čikaga, porijeklom iz Republike Srpske i Srbije, u srpskom pozorištu izvela prvu predstavu (FOTO) Djeca iz Čikaga, porijeklom iz Republike Srpske i Srbije, u srpskom pozorištu izvela prvu ...
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    15h 8m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    13h 57m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    16h 34m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    16h 39m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    16h 7m
    0