Prodavali izbjeljivač kao lijek za koronu, zaradili ogroman novac

26.04.2021. 19:55
0
IZVOR: Tanjug

Porodica sa Floride optužena je da je prodala na hiljade boca otrovnog industrijskog izbjeljivača, govoreći da je riječ o čudotvornom lijeku protiv virusa korona, a vjeruje se da su zaradili milion dolara od prodaje.

Mark Grenon (62) i njegovi sinovi Džonatan, Džordan i Džozef su navodno zaradili više od milion dolara prodajući "čudesni mineralni lijek", pošto su tvrdili da može da liječi bolesti protiv raka, malarije i Kovida-19, prenosi "Skaj njuz".

Zvaničnici kažu da su ustvari prodavali hlor-dioksid, koji se obično koristi za industrijsku obradu vode i može biti smrtonosan ukoliko se koristi.

Vlasti nisu odobrile korišćenje izbjeljivača za medicinsku upotrebu i upozorili su da je opasno gutati ga.

Sudski dokumenti pokazuju da je supstanca bila na prodaji i izložena u objektu pod nazivom "Dženesis crkva zdravlja i iscjeljenja", gdje je Grenon bio "nadbiskup".

Vlasti su im naredile da prekinu da prodaju proizvod još prošlog aprila, ali su oni ignorisali sudski nalog.

Sada su optuženi za prevaru i kršenje sudskog naloga i suočavaju se sa doživotnom kaznom zatvora ukoliko budu osuđeni, navodi "Skaj njuz".

Komentari 0
Povezane vijesti
Dopisivao se sa prevarantom misleći da je žena i ostao bez 3.500 KM Dopisivao se sa prevarantom misleći da je žena i ostao bez 3.500 KM
Putin: Uskoro vakcina protiv raka Putin: Uskoro vakcina protiv raka
Oko 150 turista u Sarajevu prevareno za smještaj rezervisan preko “Bukinga“ Oko 150 turista u Sarajevu prevareno za smještaj rezervisan preko “Bukinga“
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    20h 1m
    7
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    20h 33m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    1h 22m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    15h 44m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    20h 42m
    0