Profesorica i pet studenata uhapšeni zbog mita

22.07.2021. 17:56
0
IZVOR: SRNA

Policija u Srbiji uhapsila je redovnu profesoricu Akademije strukovnih studija "Južna Srbija" u Leskovcu M.A. (49) zbog primanja mita, kao i pet studenata osumnjičenih da su davali mito kako bi položili ispit na toj Akademiji.

Sumnja se da je M. A. od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara (255 evra) tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ona je studentima davala blanko radove, koji bi popunjavali prepisivanjem i te radove ocjenjivala, dok je njihove originalne uništavala.

Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 (42,5 evra) do 10.000 dinara (85 evra), u zavisnosti od ocjene.

Sudija za prethodni postupak odredio je osumnjičenoj M.A. pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

U akciji su učestvovali Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    49m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 45m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 30m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 29m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 41m
    0