Proširena optužnica protiv Tačija za zločine u Suvoj Reci i Gnjilanu

03.05.2022. 19:45
0
IZVOR: srna.rs

Kancelarija specijalizovanog tužioca podnijela je Specijalnom sudu izmijenjenu optužnicu protiv bivših lidera OVK-a Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koja je proširena na zločine počinjene u Suvoj Reci i Gnjilanu.

Tužilaštvo u izmijenjenoj optužnici, kao i u prethodno podignutoj, tereti Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija za ubistvo, mučenje, nehumano postupanje i protivzakonita hapšenja, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih vijeća.

Izmijenjena verzija optužnice uključuje i ubistva koja su pripadnici OVK-a počinili u Budakovu i Semetištu od 4. jula 1998. godine do 29. aprila 1999. godine, prenosi "Gazeta ekspres".

Optužnica tereti Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija za niz zločina koji su počinjeni u nekoliko zatočeničkih centara tokom 1998. i 1999. godine.

Specijalizovano tužilaštvo ih tereti da su bili ili su trebali da znaju za ove zločine.

Oni se od novembra 2020. godine nalaze u pritvoru Specijalnog suda u Hagu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    10h 15m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    9h 10m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    3h 58m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    13h 32m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    5h 4m
    0