Prvenstvo Balkana u džudou okupilo više od 250 takmičara

24.09.2022. 19:39
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama je danas otvoreno Prvenstvo Balkana za pionire u džudou koje je okupilo 250 takmičara iz osam zemalja.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da su Pale treći grad u Srpskoj koji je domaćini velikog i značajnog takmičenja.

“Rado se vraćam na Pale zbog sportske dvorane i njenih uslova, podrške opštine koja uvijek pruža ovakvim ili sličnim događajima”, rekao je novinarima Pavlović, koji je i potpredsjednik Džudo saveza BiH.

On je rekao da je organizator takmičenja Džudo klub “Romanija” opravdao očekivanja i izrazio nadu da će predsjednik Balkanske federacije na kraju to i napisati u svom izvještaju.

Predsjednik Balkanske džudo federacije Branislav Crnogorac rekao je novinarima da danas svjedoče odličnoj tehničkoj organizaciji i da sportska dvorana “Peki” u kojoj se odvija takmičenje pruža izvaredne uslove.

On je naveo da su balkanska prvenstva izuzetno značajna za mlade džudiste i da su džudo legende startovale sa ovih takmičenja.

Crnogorac se zahvalio Džudo savezu BiH, Džudo savezu Republike Srpske, načelniku paljanske opštine Bošku Jugoviću i domaćinu Džudo klubu “Romanija” koji su dali svoj maksimum kako bi svi uživali u ovom sportskom događaju.

Sportski direktor Džudo kluba “Romanija” Pale Dražen Subotić zahvalio se Crnogorcu koji im je dao povjerenje da organizuju tako bitan sportski događaj, te da se nada da će opravdati očekivanja.

Subotić se zahvalio i načelniku Pala Bošku Jugoviću koji svojim radom i trudom obezbjeđuje finansijsku podršku.

Prema njegovim riječima, džudo kao sport proglašen je od Uneska za najbolji sport za razvoj djece.

Sutra nakon završetka finalnih borbi Prvenstva Balkana, biće održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama
Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj takmičarki na prvenstvu Balkana Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj takmičarki na prvenstvu Balkana
Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO) Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO)
Najčitanije
 • Poginuo direktor Studentskog doma u Foči
  16h 9m
  0
 • Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen
  12h 29m
  0
 • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
  2h 20m
  0
 • Božović prisustvovao liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice (FOTO)
  20h 58m
  0
 • Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj takmičarki na prvenstvu Balkana
  20h 48m
  0