Prvenstvo Balkana u džudou okupilo više od 250 takmičara

24.09.2022. 19:39
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama je danas otvoreno Prvenstvo Balkana za pionire u džudou koje je okupilo 250 takmičara iz osam zemalja.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da su Pale treći grad u Srpskoj koji je domaćini velikog i značajnog takmičenja.

“Rado se vraćam na Pale zbog sportske dvorane i njenih uslova, podrške opštine koja uvijek pruža ovakvim ili sličnim događajima”, rekao je novinarima Pavlović, koji je i potpredsjednik Džudo saveza BiH.

On je rekao da je organizator takmičenja Džudo klub “Romanija” opravdao očekivanja i izrazio nadu da će predsjednik Balkanske federacije na kraju to i napisati u svom izvještaju.

Predsjednik Balkanske džudo federacije Branislav Crnogorac rekao je novinarima da danas svjedoče odličnoj tehničkoj organizaciji i da sportska dvorana “Peki” u kojoj se odvija takmičenje pruža izvaredne uslove.

On je naveo da su balkanska prvenstva izuzetno značajna za mlade džudiste i da su džudo legende startovale sa ovih takmičenja.

Crnogorac se zahvalio Džudo savezu BiH, Džudo savezu Republike Srpske, načelniku paljanske opštine Bošku Jugoviću i domaćinu Džudo klubu “Romanija” koji su dali svoj maksimum kako bi svi uživali u ovom sportskom događaju.

Sportski direktor Džudo kluba “Romanija” Pale Dražen Subotić zahvalio se Crnogorcu koji im je dao povjerenje da organizuju tako bitan sportski događaj, te da se nada da će opravdati očekivanja.

Subotić se zahvalio i načelniku Pala Bošku Jugoviću koji svojim radom i trudom obezbjeđuje finansijsku podršku.

Prema njegovim riječima, džudo kao sport proglašen je od Uneska za najbolji sport za razvoj djece.

Sutra nakon završetka finalnih borbi Prvenstva Balkana, biće održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudo klub „Romanija“ iz Pala uspješan u Vojkovićima Džudo klub „Romanija“ iz Pala uspješan u Vojkovićima
Otvorena izložba "Rusko-srpski odnosi u doba Petra Velikoga" u Palama Otvorena izložba "Rusko-srpski odnosi u doba Petra Velikoga" u Palama
U ponedjeljak Međunarodni obrazovni forum u Palama U ponedjeljak Međunarodni obrazovni forum u Palama
Najčitanije
 • Najugroženijima 200 kilograma svinjskog mesa
  9h 43m
  4
 • Teatar u sarajevskih Srba
  1h 18m
  0
 • Pokrenut postupak protiv Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici
  23h 45m
  0
 • Džudo klub „Romanija“ iz Pala uspješan u Vojkovićima
  5h 40m
  0
 • Završeni četvrti "Dani Sloge" u Sabornoj crkvi u Sarajevu
  7h 48m
  0