PU Istočno Sarajevo obilježila Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

19.10.2020. 11:40
0
IZVOR: Katera

Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je 18. oktobar Evropski dana borbe protiv trgovine ljudima, učestvujuću u aktivnostima koje su u u skladu sa Akcionim planom Vladom Republike Srpske za suprotstavljanje trgovine ljudima 2020-2023a sve sa ciljem podizanja svijesti građana o problemu trgovine ljudima.

Izrađeni su promotivni posteri pod nazivom „Srpiječimo trgovinu ljudima“  kojim imaju za cilj upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima, na kojem su objašnjeni načini zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u proteklih devet mjeseci tekuće godune nisu evidentirana krivična djela trgovine ljudima i krijumčarenje ljudi, dok su evidentirana tri prekršaja prosjačenja.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja o ovoj vrsti krivičnih djela, isto prijave na besplatni servisni broj 122 ili u najbližu policijsku stanicu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    20h 42m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    11h 12m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    19h 35m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    10h 53m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    16h 4m
    0