Putin o operaciji u Ukrajini: Sve teče striktno po planu

03.03.2022. 18:22
0
IZVOR: sputniknews.com

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sjednici Savjeta za bezbjednost da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspješno realizuju.

Vojnici i oficiri koji učestvuju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i poslije ranjavanja.

Putin i članovi Savjeta bezbjednosti na početku sastanka minutom ćutanja odali su počast poginulima tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Kako je rekao ruski predsjednik, vojnici se bore u Ukrajini kako niko ne bi ugrožavao bezbjednost Rusije, istakavši da se Rusi ponose Oružanim snagama.

- Izvršavajući postavljene zadatke usmjerene na zaštitu naših ljudi u Donbasu i osiguravanje bezbjednosti naše otadžbine, ruski vojnici i oficiri djeluju junački, kao pravi heroji. Naši vojnici se bore nepokolebljivo, potpuno sigurni u ispravnost toga što rade. Čak i nakon ranjavanja vojnici i oficiri ostaju u stroju, žrtvujući sebe, svoj život kako bi spasili borbene drugove i civile - rekao je Putin.

On je istakao da tokom borbi i ruski vojnici i ustanici iz Donbasa pokazuju masovno herojstvo.

Putin je rekao da su ruske snage u regionu Volnovahe u DNR probili odbranu koju su ukrajinski nacionalisti držali osam godina.

Kako je istakao, nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

Rusi i Ukrajinci si jedan narod i od toga nikad neću odustati, poručio je Putin.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    11h 43m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    16h 58m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 26m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 26m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    14h 44m
    0