Putin predložen za Nobelovu nagradu za mir

24.09.2020. 12:20
0
IZVOR: nezavisne.com

Ruski pisac Sergej Komkov saopštio je da je predložio predsjednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.

-Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo i niko ga ne može zaustaviti-, napisao je Komkov na svojoj stranici na Facebooku.

Prijavu za nominaciju ruskog predsjednika Vladimira Putina za nagradu za mir Nobelov komitet u Oslu primio je 10. septembra, poslije čega je američka strana nominovala američkog predsjednika Donalda Trampa, rekao je Komkov.

-Danas je ovo faktički moja četvrta prijava za Nobelovu nagradu za mir. Ona je poslata 9. septembra ove godine, a 10. septembra prijavu je primio Nobelov komitet za mir u Oslu u sjedištu Nobelovog komiteta-, rekao je Komkov na konferenciji za novinare "O nominovanju predsjednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine".

Akademik je dodao da je pomno pratio put preporučenog pisma i napomenuo da je odmah po prijemu ruske prijave američka strana nominovala američkog predsjednika Donalda Trampa.

Ranije je "Fox News" javio da je Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine. Američkog predsjednika nominovao je norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO) Na današnji dan Jurij Gagarin poletio u svemir (VIDEO)
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 38m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    15h 11m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    14h 52m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    23h 34m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    20h 3m
    0