Revijalnom utakmicom počela kampanja "Djeca nam se rađala"

12.09.2019. 18:57
0
IZVOR: SRNA

Prvom revijalnom utakmicom - između ekipa ljekara Univerzitetskog kliničkog centra i novinara "Sedma sila" na gradskom stadionu u Banjaluci danas je zvanično počela kampanja "Djeca nam se rađala", u organizaciji istoimene fondacije, s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.
Utakmici prisustvuju i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Republike Srpske Radovan Višković. 

Početak kampanje "Djeca nam se rađala" ozvaničen je puštanjem balona i prvim udarcem koji je na terenu izveo nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragan DŽajić, uz prisustvo predsjednika fondacije "Djeca nam se rađala" Vlade Đajića. 

-Nije važan rezultat već da pobedi nešto dobro, lijepo i pozitivno. Svi smo se okupili ovdje jer imamo zajednički cilj, a to je podizanje svjesti o značaju nataliteta u Republike Srpske- rekao je Đajić. 

Nakon ove utakmice na Gradskom stadionu u Banjaluci uslijediće i humanitarna fudbalska utakmica veterana beogradske "Crvene zvezde" i banjalučkog "Borca" sa ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj. 

Igraju se dva revijalna meča po 15 minuta. 

Događaj prati veliki broj gledalaca, a među veteranima "Zvezde" su i legende ovog sporta kao Dragan DŽajić, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Milko i Boško Đurovski, Vladimir Petrović Pižon. 

Kampanju "Djeca nam se rađala" stanovnici Srpske mogu podržati pozivom na humanitarni broj 1432 i tako donirati jednu KM i dati doprinos povećanju nataliteta u Srpskoj. 

Današnjem događaju doprinos će dati i brojne estradne zvijezde, koje će nastupiti besplatno. 

Iz fondacije "Djeca nam se rađala" ukazuju da je stopa nataliteta u Srpskoj u konstantnom padu, a da je od 2011. godine broj živorođenih pao ispod 10.000. 

-Za proteklih 20 godina, u periodu 1996-2016, rođeno je ukupno 239.669 djece, istovremeno je umro 281.741 stanovnik, pa je prirodni priraštaj negativan za 42.072 stanovnika. Samo na osnovu negativnog prirodnog priraštaja broj stanovnika Republike Srpske za 10 godina smanjio se za 3,6 odsto- naveli su iz ove fondacije.

Komentari 0
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 18m
    0
  • Slani mafini
    15h 39m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 34m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 28m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    9h 57m
    3