Sankcionisano 180 vozača zbog neadekvatno postavljenih registarskih oznaka

24.02.2021. 14:37
1
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekle dvije sedmice proveli su pojačane aktivnosti u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu da li su registarske tablice adekvatno postavljene na vozilu, oštećene, kao i  dovoljno vidljive i čitljive.

Tom prilikom kontrolisano je 258 vozača u saobraćaju od kojih je njih 180 sankcionisano.

Iz ove uprave napominju da je članom 210 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registraske tablice na vozilu moraju biti postavljene tako da su dobro vidljive i čitljive.

Takođe, registraske oznake ne smiju biti oštećenje, a ukoliko se to desi vozač je dužan, najkasnije u roku tri dana nadležnom organu prijaviti oštećenje, što važi i u slučaju gubitka ili krađe istih. Vozač će u takvim situacijama u skladu sa članom 20 Pravilnika o registrovanju, podnijeti zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje vozačima da adekvatno postavljaju registraske oznake na vozila, te da iste budu vidljive i čitljive, bez bilo kakvih oštećenja, "stikera" i predmeta, koji bi na bilo koji način zaklanjali registarsku oznaku.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Xxx 26.02.2021. 11:02
    Kad će kazne za prljave cipele. Bože sačuvaj kako samo izmislite razlog za kažnjavanje ovog naroda što pošteno radi i muči se. Jer sigurno nećete kazniti ove što voze bjesna auta ,za njih kazne nisu.
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    15h 8m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    15h 25m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    10h 5m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    14h 30m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    16h 1m
    5