Šarović i Trivić na Romaniji

11.08.2022. 19:48
0
IZVOR: katera.news

Obilježavanju dana hrama Svetog Georgija – Sokolice na Ravnoj Romaniji prisustvovali su predsjednik SDS-a Mirko Šarović i potpresjednica PDP-a Jelena Trivić.

- Kao i svake godine na Ravnoj Romaniji 11. avgusta slavimo veliki narodni praznik. Ovaj datum je važan, jer je na današnji dan stvorena Srpska demokratska stranka ovdje na Romaniji. SDS je preteča Republike Srpske i sa ponosom to ponavljamo. Ovdje su ljudi iz svih krajeva sarajevsko-romanijske regije i čast mi je što ove godine možemo ugostiti i našu Jelenu Trivić. Spomen soba svjedoči o našim žrtvama iz poslednjeg rata i ovdje smo da odamo počast našim junacima – rekao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom manifestacije „Tebi goro Romanijo“.

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a je istakla da se u manastir Sokolica na Romaniji, koji je obišla sa Šarovićem, dolazi sa posebnim osjećajem.

- Na ovom svetom mjestu je uklesano preko četiri hiljade onih koji su stvarali i branili našu Republiku Srpsku i na ovim mjestima posebno je izražen osjećaj obaveze za budućnost naše zemlje. Ovaj kraj je podnio i najveću žrtvu, ovdje je stvorena Republika Srpska i imena ovdje uklesana su naš zavjet za budućnost. Republika Srpska je najveća srpska pobjeda 20. vijeka i imajući to u vidu za Republiku moramo da obezbijedimo svjetlu budućnost – rekla je Trivićeva nakon obilaska spomen kapele posvećene Svetom Petru Zimonjiću i srpskim mučenicima.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 8m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    16h 5m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 27m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 40m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    16h 41m
    3