Šarović i Trivić na Romaniji

11.08.2022. 19:48
0
IZVOR: katera.news

Obilježavanju dana hrama Svetog Georgija – Sokolice na Ravnoj Romaniji prisustvovali su predsjednik SDS-a Mirko Šarović i potpresjednica PDP-a Jelena Trivić.

- Kao i svake godine na Ravnoj Romaniji 11. avgusta slavimo veliki narodni praznik. Ovaj datum je važan, jer je na današnji dan stvorena Srpska demokratska stranka ovdje na Romaniji. SDS je preteča Republike Srpske i sa ponosom to ponavljamo. Ovdje su ljudi iz svih krajeva sarajevsko-romanijske regije i čast mi je što ove godine možemo ugostiti i našu Jelenu Trivić. Spomen soba svjedoči o našim žrtvama iz poslednjeg rata i ovdje smo da odamo počast našim junacima – rekao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom manifestacije „Tebi goro Romanijo“.

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a je istakla da se u manastir Sokolica na Romaniji, koji je obišla sa Šarovićem, dolazi sa posebnim osjećajem.

- Na ovom svetom mjestu je uklesano preko četiri hiljade onih koji su stvarali i branili našu Republiku Srpsku i na ovim mjestima posebno je izražen osjećaj obaveze za budućnost naše zemlje. Ovaj kraj je podnio i najveću žrtvu, ovdje je stvorena Republika Srpska i imena ovdje uklesana su naš zavjet za budućnost. Republika Srpska je najveća srpska pobjeda 20. vijeka i imajući to u vidu za Republiku moramo da obezbijedimo svjetlu budućnost – rekla je Trivićeva nakon obilaska spomen kapele posvećene Svetom Petru Zimonjiću i srpskim mučenicima.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočna Ilidža još jednom dokazala da je bastion SDS-a (FOTO) Istočna Ilidža još jednom dokazala da je bastion SDS-a (FOTO)
Trivić u Kalinoviku: Stvorićemo bolju Republiku Srpsku Trivić u Kalinoviku: Stvorićemo bolju Republiku Srpsku
Šarović: Zašto se Milanoviću gade svi Srbi, sem Milorada Dodika? Šarović: Zašto se Milanoviću gade svi Srbi, sem Milorada Dodika?
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  5h 34m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  14h 3m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  15h 43m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  16h 41m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  16h 27m
  0